ХРОНІКА

24.07.2010

Футбол

Учора уболівальникам на «Донбас–арені» представили новачка «Шахтаря» — Едуардо Да Сильву, нападника збірної Хорватії бразильського походження. Забивний форвард, відомий виступами за лондонський «Арсенал», підписав із донеччанами контракт на чотири сезони.

Для адаптації 27–річного футболіста на новому місці тренер «гірників» Мірча Луческу склав спеціальну програму підготовки. Відпрацювавши її, Едуардо зможе вийти на поле у складі «Шахтаря» через два–три тижні.

* * *

Контрольні матчі. «Філадельфія» (США) — «Манчестер юн.» (Англія) — 0:1, «Торонто» (Канада) — «Болтон» (Англія) — 1:1, «Селтік» (Шотландія) — «Спортинг» (Португалія) — 1:1, «Хальмстад» (Швеція) — «Фулхем» (Англія) — 2:2, «Нью–Йорк ред буллз» (США) — «Тоттенхем» (Англія) — 1:2 (перший матч за американську команду провів її новобранець, знаменитий французький форвард Тьєрі Анрі, й одразу відзначився голом).

Фехтування

У командному заліку чемпіонату Європи, що завершився позавчора в Лейпцигу, збірна України посіла четверте місце, здобувши одну золоту, дві срібні й одну бронзову медалі. У трійку найкращих потрапили Італія (5+2+3), Росія (2+4+4) й Німеччина (1+2+3). Торік у Пловдиві «синьо–жовті» були третіми з чотирма відзнаками (2+0+2).

Останнім здобутком наших стало «срібло» четвірки шпажистів. У фінальному матчі Карюченко, Хворост, Рейзлін і Нікішин поступилися угорцям із рахунком уколів 39:45.

Бокс

Запланований на 11 вересня у Франкфурті бій між українцем Володимиром Кличком і росіянином Олександром Повєткіним скасовано, про що повідомив сайт ESPN.com. Після того як ані обов’язковий претендент за версією IBF, ані жоден його представник не з’явилися на понеділкову прес–конференцію й не підписали у встановлений термін контракт, команда чемпіона IBF і WBO Кличка–молодшого почала переговори з нігерійцем Семюелем Пітером. Нагадаємо, що п’ять років тому Володя переміг «Нічного жаха» за очками, хоча й побував тричі в нокдауні. Повєткіна ж тим часом за незграбну поведінку його менеджерів ще й позбавили першого номера IBF.

Баскетбол

У першому товариському матчі в Києві жіноча збірна України поступилася болгаркам із рахунком 40:52.

Легка атлетика

У ніч на п’ятницю українська збірна здобула першу медаль молодіжного чемпіонату світу, що триває в канадському місті Монктон. 19–річна Юлія Курило стала бронзовою призеркою в метанні диска, пропустивши вперед лише кубинку й американку.

* * *

На десятому етапі «Діамантової ліги», що відбувся позавчора ввечері в Монако, спортсмени встановили аж сім найкращих результатів сезону у світі. Українці до князівства не поїхали, заоща­джуючи сили для чемпіонату Європи.

Шахи

Після семи турів турніру ХХ категорії в Дортмунді українець Руслан Пономарьов зберіг лідерство, зігравши чорними фігурами внічию із росіянином Володимиром Крамником. В активі киянина 4,5 очка, двоє переслідувачів мають на півпункта менше.