НОВИНИ ПЛЮС

23.07.2010

Комуністи протестують проти «регіоналів»

Кримські комуністи закликають жителів АРК до масових акцій протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги і вимагають від Президента Януковича та Прем’єра Азарова скасувати «антинародне рішення» про подорожчання газу для населення з 1 серпня на 50%. Учора на зустрічі з депутатами–комуністами рад усіх рівнів на головній площі Сімферополя ухвалили резолюцію з вимогою скасувати підняття цін. Організована міськкомом КПУ зустріч переросла в мітинг протесту, повідомили агенції УНІАН у прес–службі лідера комуністів Криму Леоніда Грача. «Регіони» обіцяли — обдурили!» — одне з гасел мітингу. У разі невиконання вимог комуністи Криму обіцяють піднімати народ на демонстрації і страйки.

Борги із зарплат

Учора в Кабміні під головуванням Прем’єр–міністра Миколи Азарова відбулася розширена нарада за участю керівників обласних державних адміністрацій. Обговорювали потребу скорочення заборгованості із заробітної плати, що сягнула майже 2 млрд. грн., а також стан підготовки до осінньо–зимового сезону.

Кирил — на дачу до Януковича, Путін — до байкерів

Сьогодні в Криму відбудеться зустріч Президента Віктора Януковича і патріарха РПЦ Кирила. Предстоятель Московської церкви змінить розклад свого візиту в Україну для відвідання Януковича на відпочинку в його резиденції.

Завтра глава держави зустрінеться із Володимиром Путіним. Російський прем’єр прибуде в Крим з одноденним візитом для участі у святкуванні Дня флоту Росії.

За даними першого заступника постійного представника Президента України в Криму Володимира Казаріна, глава уряду РФ під час візиту в Україну планує відвідати міжнародне байкерське шоу в Севастополі.

Партактив

Політолог Вадим Карасьов вступив до лав партії «Єдиний центр». «Мені надійшла пропозиція не просто вступити в «ЄЦ», а стати одним із керівників цієї політичної сили. Це почесно і відповідально, це цікаво, це виклик для мене. Це те, що, можливо, потрібно, щоб змінюватися, але при цьому себе не зраджувати», — сказав Карасьов на вчорашній прес–конференції в УНІАН. Раніше він балотувався в парламент від партії «Віче» і працював на Секретаріат Президента Ющенка.

Новий «янукізм»

В інтернеті з’явилося нове відео з серії ляпів Президента Януковича. Днями відпочинок Віктора Федоровича у Криму перервав Прем’єр Микола Азаров, який прилетів отримати вказівки перед черговим засіданням Кабміну. Момент турботи Президента за долю країни навіть на відпочинку знімали телевізійники. Янукович і Азаров, не підозрюючи, що камеру вже включено, домовляються про нюанси зйомки. «Ну я буду к тебе обращаться на украинской мове», — каже Янукович, звертаючись до Азарова.

Справа Лозинського

У Генпрокуратурі сподіваються у серпні передати до суду кримінальну справу проти екс–депутата Віктора Лозинського. Про це вчора повідомив журналістам Генпрокурор Олександр Медведько.