Кавказький фініш

23.07.2010

Позавчора ввечері 11 поєдинками завершився другий кваліфікаційний раунд Ліги чемпіонів. На етапі, коли змагалися винятково чемпіони своїх країн, особливих сенсацій не трапилося, хоча окремі матчі проходили за неабиякої напруги.

Напередодні, у вівторок, словенський «Копер» на своєму полі практично відіграв гандикап у чотири м’ячі, який утворився після візиту до Загреба. Тамтешнє «Динамо» в першій грі перемогло з рахунком 5:1, а в повторному поєдинку сусіди по колишній Югославії забили хорватам три «сухі» м’ячі, і для продовження виступу не вистачило лише одного. У наступному раунді динамівці зіграють із молдовським «Шерифом», який у вівторок хоча й програв у Тирані тамтешньому «Динамо», але за сумою двох матчів таки пройшов чемпіона Албанії.

Не менш захопливо розвивалися події в Дебрецені, де однойменний чемпіон Угорщини приймав естонську «Левадію», маючи в активі виїзну нічию 1:1. Команди відповідали голом на гол, а перемогу господарям із рахунком 3:2 приніс гол, забитий на початку другого тайму.

Одночасно своїх представників у цьому турнірі втратили кавказькі країни — Грузія, Вірменія та Азербайджан. Дворазовий чемпіон Грузії, «Олімпі» з Руставі, виявився слабшим за казахстанський «Актобе», що зрівняв рахунок на останній хвилині виїзного матчу і поховав останні єврокубкові надії господарів.

Більш титулований єреванський «Пюнік» у грі проти сербського «Партизана» хоч і мав надію у вигляді м’яча, забитого на виїзді (у Белграді «фенікси» програли 1:3), але поступився і вдома. За вірмен весь матч у воротах відстояв білорус Артур Лесько, котрий минулого року виступав за наш «Кривбас».

А найприкріше має бути уболівальникам бакинського «Інтера». Перший матч удома азербайджанці віддали польському «Леху» з рахунком 0:1, але позавчора в Познані закінчили основний і додатковий час із таким самим результатом на свою користь. Остаточний переможець визначався в серії пенальті, яка розтягнулася аж на 22 удари. Для гостей став фатальним підхід до «точки» їхнього воротаря: «постріл» грузина Григорія Ломаї парирував його польський візаві Кшиштоф Которовський, відбивши м’яч утретє за серію. Тож далі пройшов «Лех» — команда колишнього «металіста» Северина Ганцарчика.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Другий кваліфікаційний раунд (повторні матчі).

«Олімпі» (Грузія) — «Актобе» (Казахстан) — 1:1 (перший матч — 0:2), «Пюнік» (Вірменія) — «Партизан» (Сербія) — 0:1 (1:3), «Женесс» (Люксембург) — АІК (Швеція) — 0:0 (0:1), ХІК (Фінляндія) — «Екранас» (Литва) — 2:0 (0:1), «Жиліна» (Словаччина) — «Біркіркара» (Мальта) — 3:0 (0:1), «Спарта» (Чехія) — «Мета­лургc» (Латвія) — 2:0 (3:0), «Дебрецен» (Угорщина) — «Левадія» (Естонія) — 3:2 (1:1), «Лех» (Польща) — «Інтер» (Азербайджан) — 0:1 (1:0, пен. — 9:8), «Железнічар» (Боснія і Г.) — «Хапоель» (ТА, Ізраїль) — 0:1 (0:5), «Русенборг» (Норвегія) — «Лінфілд» (Півн. Ірландія) — 2:0 (0:0), «Хафнарфйордур» (Ісландія) — БАТЕ (Білорусь) — 0:1 (1:5).