«Москва — це найкращий екшн!»

22.07.2010

Більш важливого партнера для України, ніж Росія, на сьогодні немає й бути не може. Про це заявив новий посол України в РФ Володимир Єльченко, який позавчора прибув до Москви для виконання своєї місії. «Так, у нас є свої пріоритети, які можуть відрізнятися від бачення Росії. Але я думаю, що обидві наші країни прекрасно розуміють, що ми — головні партнери одне одного», — цитує Єльченка УНІАН.

Нового амбасадора не лякає обсяг роботи в Москві, оскільки він має досвід праці на багатьох посадах. Останнім часом Єльченко був главою представництва України при міжнародних організаціях у Відні, раніше — заступником міністра закордонних справ тощо. «Я дуже радий цьому призначенню. Я чудово розумію, що це найважливіший посольський пост в Україні, як і в багатьох інших країнах. Росія є Росія», — сказав дипломат.

Порівнюючи Москву з Віднем, новий посол зазначив: «Я у Москві не жив так довго, як у Відні, але бував тут десятки разів; останній раз — у 2004 році, коли був куратором українсько–російських відносин. Проблеми з тих пір залишилися ті самі — час їх не вилікував. Відень, на мою приватну думку, — це більше місто для пенсіонерів. Москва — це «екшн», «драйв» і «двіжняк». Такі молодіжні слова більше характеризують Москву як місто. Мені подобається таке місто».