Лякати вчителів зайцями — можна,

22.07.2010

Про «найбожевільніший процес року в Німеччині», мабуть, писали всі газети та інтернет–сайти, в яких є рубрика «Курйози». Вчителька з міста Вехта, що в землі Нижня Саксонія, подала до суду на свою ученицю, яка намалювала на дошці зайця. У дивакуватого педагога незбагненна фобія щодо зайців. Жінка вимагала, щоб дев’ятикласниця Кім П. сплатила штраф у розмірі 5 тисяч євро, а також щоб їй заборонили малювати зайців на дошці і розповідати іншим про боязнь викладачки.

І ось, повідомляє сайт «Більд», судове засідання відбулося. Феміда відхилила позов учительки. При цьому учні, викликані як свідки, підтвердили: педагог справді вибігла з класу, уздрівши намальованого вуханя. А Кім заявила, що зайця взагалі малювала не вона. «Я знаю цю вчительку ще з попередньої школи. Новим однокласникам я розповіла, що ця жінка тікає, побачивши зображення зайця», — каже школярка.

Дивна викладачка два роки тому вже намагалася притягнути до суду учня, який малював стрибайчиків. Тоді Феміда зайняла нейтральну позицію. Цікаво, чи подаватиме «зайцефобка» апеляцію на рішення нинішнього суду?

А ще «Більд» намагається з’ясувати, як учителька переживає щорічні святкування Великодня. Адже в Німеччині символом цього свята є саме заєць, який приносить крашанки, і фігурками зайців прикрашені всі можливі вітрини, паркани, стіни, журнали тощо.