Проміжна висота

22.07.2010

Готуючись до серпневого чемпіонату Європи, українські стрибуни у воду минулої неділі в Мадриді провели генеральну репетицію перед відповідальними стартами. У столиці Іспанії відбувся шостий, заключний, етап престижних міжнародних змагань серії Гран–прі. Наші спортсмени продемонстрували, що підходять до Будапешта у хороших кондиціях. Найбільше нагород українці зібрали на триметровому трампліні. Серед чоловічих дуетів не було рівних Іллі Кваші та Олексієві Пригорову.

Ілля мав нагоду зробити золотий дубль, якби у фіналі одиночних змагань повторив свій кваліфікаційний результат. Однак, не впоравшись із нервами, миколаївець пропустив на чільний рядок протоколу австралійця Ітана Уоррена, а сам узяв «срібло».

У жінок найкраще стрибали із триметрової висоти дівчата з Китаю. Кілін Ченг і Ютінг Янг не залишили суперницям жодних шансів на перемогу в синхронних стрибках. Найкраще поміж інших виглядали представниці України Анна Письменна з Оленою Федоровою. Програвши лідерам загального заліку Гран–прі загалом 11,5 бала, наші дівчата здобули срібні нагороди. Не знайшлося конкурентів у Кілін Ченг і в індивідуальних змаганнях. Із наших найбільшу суму балів, шосту, тут набрала Олена Федорова.

На десятиметровій платформі результати «синьо–жовтих» виглядають скромнішими. У призери з третім результатом потрапив лише одиночник Костянтин Міляєв. Парники, Антон Захаров/Дмитро Меженський та Юлія Прокопчук/Аліна Чапленко, завершили турнір із четвертим показником.

Як розповіла «УМ» головний тренер національної збірної Тамара Токмачова, мадридські результати потрібно оцінювати стримано. «Жодної ейфорії в мене немає, — каже пані Токмачова. — Треба розуміти, що на ці змагання не приїхала більшість провідних стрибунів світу. В оптимальних складах змагалися лише росіяни й білоруси». Тамара Володимирівна додає, що керівництво збірної розцінює такого роду комерційні старти лише як етап підготовки до європейської першості. За словами наставника, на 30–му єврофорумі для «синьо–жовтої» команди встановлена максимальна висота — перше командне місце.