Порубаємо шаблею!

22.07.2010
Порубаємо шаблею!

Срібні призери із тренером Гарніком Давидяном. (Фото прес–служби Федерації фехтування України.)

На континентальному форумі в Лейпцигу українським «мушкетерам» не доводиться страждати в очікуванні медалей. Як і в перший день індивідуальних турнірів, так і на старті командних змагань наша делегація поповнила свою скарбничку. Причому позавчора ввечері — знову зусиллями шаблістів.

Від молодого одесита Андрія Ягодки і трьох його товаришів із Нетішина — Олега Штурбабіна, Дмитра Бойка й Дмитра Пундика — нагород чекали лише затяті оптимісти, адже команда переживає зміну поколінь. Утім підопічні Гарніка Давидяна проявили бійцівський характер, здолавши «на нервах» із різницею в один укол румунів у чвертьфіналі й росіян у півфіналі. Щоправда, гідно протистояти у фіналі досвідченим італійцям не вдалося — 28:45. Наші хлопці обмежилися «сріблом», але все одно приємним. Нагадаємо, Штурбабін перед тим виграв індивідуальну «бронзу».

Учора ще дві наші четвірки підключилися до боротьби, проте втратили шанси на медаль уже в першому ж раунді. В 1/8 фіналу дівчата–шпажистки Шемякіна, Почкалова, Фортунатова програли угоркам (25:34), а чоловіки–рапіристи Юнес, Погребняк, Герцик — румунам (37:45).

Сьогодні сподіватимемося на успіх олімпійських чемпіонок–шаблісток.