Емі-версія

21.07.2010
Емі-версія

Емі Адамс.

Трагічна історія Дженіс Джоплін, життя якої обірвалося на злеті кар’єри, завжди цікавила кінематографістів. Відтворити на великому екрані непростий шлях техаської дівчинки до вершин слави голлівудські режисери намагалися не раз. Одна з таких екранізацій, драма 1979 року «Роза», зробила зіркою Бетт Мідлер, яка зіграла головну роль. Тепер нагоду ще більше прославитися має 35–річна Емі Адамс. Критики нещодавно хвалили її за гру в романтичній комедії «Джулія і Джулія», де партнеркою Адамс була сама Меріл Стріп. Ще раніше Емі двічі номінували на «Оскар» — за ролі другого плану у драмах «Червневий жук» і «Сумніви». Тепер режисер Фернанду Мейрелліш («Місто бога») запросив Емі на роль Джоплін у новій екранізації біографії співачки.

Емі завжди мріяла про сцену. У дитинстві вона хотіла стати балериною, а потім почала співати у шкільному хорі й захопилася співом. Свої вокальні дані актриса мала можливість проявити в комедії «Зачаклована», а тепер зможе розвернутися на повну. Хоча у фільмі звучатимуть і оригінальні записи Джоп­лін.

Дженіс, яку вважають однією з найкращих вокалісток в історії рок–музики, померла за загадкових обставин 1970 року. Співачку знайшли мертвою в її готельному номері. І хоча в крові 27–річної зірки виявили багато опіатів (Дженіс була наркоманкою, втім незадовго до смерті почала робити успіхи в боротьбі з цією звичкою), у поліції виникли підозри, що хтось «допоміг» їй уколоти смертельну дозу. Остаточної відповіді на запитання, так це було чи ні, немає й досі.