НОВИНИ ПЛЮС

17.07.2010

«Регіонали» заберуть собі пів–Києва

Міністерство юстиції активно допрацьовує законопроект щодо розділення посад голови Київської міськдержадміністрації і міського голови. Про це пише газета «Дзеркало тижня», посилаючись на свої джерела. За даними видання, вже у вересні документ буде винесено на розгляд Верховної Ради. Згідно з цим законом, мер не буде керівником виконкому, який залишиться у підпорядкуванні КМДА. При цьо­му буде порушена як Конституція, так і Європейська хартія місцевого самоврядування, де затверджена норма про те, що міський голова обирається всенародно й очолює виконавчий комітет.

Справа Куйбіди

Позавчора відбулося засідання Шевченківського райсуду у справі колишнього міністра регіонального розвитку та будівництва Василя Куйбіди. Міністра уряду Тимошенко обвинувачують у порушенні законодавства щодо призначення в 2010 році без конкурсу начальника Державного архітектурно–будівельного контролю в одній з областей (Рівненській). Куйбіда надав письмові пояснення, що стосуються змісту справи. При цьому суд відмовився розглянути письмові пояснення колишнього глави Рівненської облдержадміністрації. Наступне засідання за участю свідків відбудеться в серпні.

Партактив

Лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко заявив, що його політична сила не має наміру об’єднуватися з «Єдиним центром» Віктора Балоги, який запропонував таку співпрацю перед наступними виборами. Гриценко підкреслив, що краще його партія піде на місцеві вибори «меншим числом, проте буде гарантувати нову якість місцевої влади, місцевого депутата від «Громадянської позиції».