ХРОНІКА

17.07.2010

Пляжний футбол

Чемпіонат світу. Відбірковий турнір (Італія). 1/4 фіналу. Україна — Румунія — 6:3.

Футбол

Харківський «Металіст» підписав чотирирічну угоду з хавбеком бразильського «Палмейраса» Клейтоном Шав’єром.

* * *

Російський клуб «Аланія» із Владикавказа вирішив не продовжувати угоду з орендованим у «Карпат» українським нападником Сергієм Кузнєцовим. У складі галичан Кузнєцов за два минулі сезони забив у чемпіонаті України 15 м’ячів.

Бокс

Промоутерська компанія K2 Promotions офіційно оголосила, що бій чемпіона світу в суперважкій вазі за версіями IBF і WBO Володимира Кличка проти росіянина Олександра Повєткіна відбудеться 11 вересня на футбольному стадіоні в німецькому Франкфурті.

* * *

Віталій Кличко виступив із відеозверненням до Миколи Валуєва, в різкій формі звинувативши росіянина в боягузтві. «Я зробив усе для того, щоб наш поєдинок відбувся, але команда Валуєва висуває все нові умови. Я не бачу можливості продовжувати переговори. Де це бачено — чемпіон умовляє претендента!» — заявив володар поясу WBC.

«Мені просто смішно це коментувати, — відповів учора Валуєв. — Ми ж із Кличком уже навіть щодо фінансових моментів домовилися. Я прийняв його умови і згоден вийти на ринг за убогі півтора мільйона доларів. Може, Віталію шкода 50 квитків, які я попросив для своєї команди?.. Я готовий вийти проти українця на ринг. Якщо він не готовий — прапор йому в руки. Нехай виходить проти хлопців типу Сосновського».

Баскетбол

Чемпіонат Європи серед молоді (U–20, Латвія). Жінки. Перший етап. Група В. Україна — Росія — 74:79.

Велоспорт

Марк Кавендіш спринтерським спуртом виграв уже третій рівнинний етап на нинішній «Великій петлі», а за всі роки виступів у Франції — рекордний 13–й.

Багатоденка «Тур де Франс». 11–й етап (184,5 км). 1. Кавендіш (В. Британія, «Коламбія») — 4.42,29. 2. Петаккі (Італія, «Лямпре»). 3. Фаррар (США, «Гармін»)... 39. Гривко («Астана»)... 92. Густов («Сервело»)... 98. Попович («Радіошек»; усі — Україна) — час переможця...

Фехтування

Сьогодні в німецькому Лейпцигу стартує чемпіонат Європи, на який збірна України відправилася повним складом у кожному з трьох видів зброї — всього 25 спортсменів. Усі найсильніші фехтувальники — в строю й проблем зі здоров’ям не мають, повідомила «УМ» прес–аташе ФФУ Дар’я Недашковська.

Шахи

У першому турі турніру високої ХХ категорії в Дортмунді (Німеччина) українець Руслан Пономарьов білими фігурами програв угорцеві Петеру Леко.