Між двох вогнів

14.07.2010
Між двох вогнів

Дженніфер Лопес у концертному костюмі.

Дженніфер Лопес потрапила в дуже неприємну ситуацію. Близько місяця тому актриса і співачка погодилася 24 липня виступити на відкритті елітного готелю «Кратос преміум», що в турецькій частині Кіпру. Навряд чи Джей Ло особливо цікавиться геополітикою, тож можна уявити, як вона здивувалася, коли почала отримувати тисячі листів від кіпріотських греків, які просили скасувати цей виступ. За словами мешканців грецької частини острова, урочистості в «Кратосі» збігаються з 36–ю річницею вторгнення турків на Кіпр, і своїм виступом американська зірка дуже образить греків.

Дженніфер спершу не відреагувала на ці прохання, адже контракт уже було підписано, а гонорар їй обіцяли дуже й дуже пристойний (за даними кіпрської преси — близько 3 мільйонів доларів). Але звернень ставало дедалі більше, і зрештою співачка вирішила все–таки скасувати концерт. У повідомленні про це рішення, опублікованому на сайті Лопес, наголошується, що вона «ніколи б усвідомлено не підтримала дер­жави, країни, заклади чи режими, пов’язані з будь–якими формами порушення прав людини».

Такий крок украй обурив уже турецьких організаторів концерту, які вимагають від Джей Ло виплатити їм величезну «неустойку» — 35–40 мільйонів доларів!

За словами Мурата Бозоглу, керівника компанії «Боз груп», яка займається підготовкою відкриття готелю, якщо впродовж двох місяців Лопес не виконає умов контракту й не виступить перед госями «Кратоса», на неї чекатиме судовий позов. «Мало того, що це було дуже неприємно для нас, так іще й надзвичайно непрофесійно з боку співачки», — наголошують організатори.