«Льодовий» підводник у Криму

«Льодовий» підводник у Криму

Головнокомандувач Військово–морського флоту РФ адмірал Володимир Висоцкій цього тижня представив членам військової ради та керівному складу ЧФ РФ нового командира цього формування — віце–адмірала Володимира Корольова. Колишній уже командувач ЧФ РФ Олександр Клєцков зараз у плановій відпустці перед звільненням, термін його служби закінчується в серпні цього року, коли йому виповниться 55 років. Новий командувач ЧФ віце–адмірал Корольов переходить на Чорне море з посади заступника командувача Північного флоту РФ.

На своєму місці

На своєму місці

Відповідне рішення цього тижня ухвалила Верховна Рада. У постанові ВР сказано, що на цьому цвинтарі ховатимуть «ветеранів Великої Вітчизняної, війни в Афганістані, учасників інших військових конфліктів, військовослужбовців, у тому числі звільнених у запас або у відставку, членів їхніх сімей, а також інших осіб, які здійснили героїчні подвиги в ім’я українського народу». Місцем для цвинтаря обрали околиці села Биківня під Києвом. Уряду доручили за два тижні створити оргкомітет зі спорудження цвинтаря. Комітет складатиметься з представників Міноборони, мерії Києва, Київської облдержадміністрації та Держкомітету у справах ветеранів. Відповідальність за розробку проекту, будівництво та функціонування меморіального цвинтаря поклали на Міністерство оборони.

Гра у «навпаки»

Гра у «навпаки»

У понеділок, 12 липня, в наших водах Чорного моря починаються чергові військово–морські українсько–американські навчання із залученням інших країн «Сі бриз–2010». Це «найполітичніші» з усіх навчань, у яких беруть участь українські військові і які відбуваються на території нашої країни. Щороку після Помаранчевої революції два тижні «Сі бризу» були золотим часом для всіх «антинатовських», а заразом і українофобських сил, можливістю досхочу розпіаритися на гроші, які з усією очевидністю надходили із сусідньої країни — чорноморського сусіда — єдиної, яка не бере участі в навчаннях. Перший «синій» «Бриз» ще раз показав, що в діях теперішньої партії влади — нуль ідеології та 100% політичної доцільності. Вперше за останні роки «Сі бриз» проходить майже без істерик, а тих, хто намагається їх влаштувати — чекає міліцейський «автозак».

Всі статті рубрики