Щастить же людям!

10.07.2010

Джоан Гінтер, мешканка Лас–Вегаса, нещодавно отримала лотерейний виграш — $10 млн. без вирахування податків. Цей факт уже сам по собі свідчить про надзвичайне везіння колишньої професорки одного з університетів Каліфорнії. Але що ви скажете, коли дізнаєтеся, що для Джоан це вже четвертий джекпот за 17 років, відколи вона грає в лотереї?!

Уперше жінці дуже пощастило у 1993 році — тоді її куш склав $5,4 млн. У 2006–му так само легко «прийшли» ще два «лимони». А у 2008–му — три. У кожному з випадків імовірність виграшу становила, відповідно, 1 до 15,8 млн., 1 до 1 млн., 1 до 1,9 млн., 1 до 1,2 млн.

«Це, звісно, астрономічне везіння, проте у ймовірності немає пам’яті. Джоан Гінтер має такі ж шанси знову виграти, як і кожен з нас», — коментує Майкл Старберд, професор математики із Техаського університету, автор книжки про математичні ймовірності та випадковості. До речі, пані Гінтер воліє купувати лотерейні квитки саме в Техасі, де мешкає її батько. Більше про мультимільйонерку нічого не відомо — вона зажадала від Техаської лотерейної комісії забезпечити мінімум публічності її персони.