Шість кольорів під водою між зубів

10.07.2010
Шість кольорів під водою між зубів

Давід Кальво під час експерименту.

Кубик Рубіка, винайдений угорським умільцем ще в 1974 році, досі є популярною розвагою серед любителів головоломок. Рекордний час збирання шести кольорів на гранях «Магічного кубика» (така його первинна назва) — всього 7,08 секунди. Автор досягнення, зафіксованого у 2008 році, — голландець Ерік Аккерсдійк.

Але просто так крутити кубик нудно, тож чого лише не придумають «рубікомани». Рік тому іспанець Давід Кальво збирав кубик на дні океанаріума. А позавчора зробив те саме, але — в оточенні акул. 24–річний відчайдух, дворазовий чемпіон Іспанії зі збирання кубика Рубіка, занурився з аквалангом у водойму природного парку «Терра натура» в Бенідормі. Давіда супроводжував професійний дайвер, а навколо сновигали шість зубатих хижачок — деякі завдовжки понад два метри.

Як повідомляє агенція Orange News, Кальво збирав кубики одночасно: один — лівою рукою, другий — правою, і витратив загалом 76 секунд. «Він зробив усе дуже швидко, адже в нього був додатковий стимул. Наші акули поки що не з’їли жодної людини, але Давідові явно не хотілося затримуватися в акваріумі довго», — повідомив співробітник парку.