ХРОНІКА

10.07.2010

Велоспорт

Багатоденка «Тур де Франс». 5–й етап (187,5 км). 1. Кавендіш (В. Британія, «Коламбія») — 4.30,50. 2. Ціолек (Німеччина, «Мілрам»). 3. Хаген (Норвегія, «Скай»)... 17. Гривко («Астана»)... 35. Попович («Радіошек»)... 95. Густов («Сервело»; всі — Україна) — час переможця...

Найкращим із наших у «генералці» — 32–м — на ранок учорашнього дня був Андрій Гривко з відставанням від лідера, швейцарця Фабіана Канчеллари, на 3 хв. 5 сек.

Баскетбол

У третьому матчі в літній лізі НБА «Бостон» із В’ячеславом Кравцовим у складі програв «Індіані» — 85:86. Український центровий за 12 хвилин на майданчику набрав п’ять очок, зробив по два підбирання й блок–шоти.

* * *

Чемпіонат Європи серед молоді (U–20, Хорватія). Група А. 1–й тур. Латвія — Україна — 70:91 (Липовий (20)), Греція — Чехія — 92:67.

Хокей

36–річний центрфорвард збірної України Вадим Шахрайчук після тривалих виступів у Німеччині й Росії повернувся до Києва — в наступному відкритому чемпіонаті Білорусі він захищатиме кольори «Сокола». Залишається в команді й основний воротар Костянтин Симчук, котрий разом із Шахом збирався грати за «Будівельник».

Приватне життя

Один із найпопулярніших футболістів світу, півзахисник «Реалу» і збірної Португалії Кріштіано Роналдо, який кілька днів тому став батьком, назвав позашлюбного сина своїм ім’ям. Сестра футбольної зірки повідомила газеті «Телеграф»: «Дитина почувається добре. Ми стежимо за нею, поки Кріштіано відпочиває в Маямі. Брат вирішив назвати сина на свою честь. Ми не знайомі з матір’ю дитини і жодного разу її не бачили».

За повідомленням газети «Сан», Роналдо довелося заплатити 10 млн. фунтів стерлінгів за мовчання жінці, яка народила йому сина у США. При цьо­му з’явилася інформація, що Роналдо заручений із російською моделлю, уродженкою Челябінська Іриною Шейк, але вона — не мати дитини.