ХРОНІКА

09.07.2010

Баскетбол

Учора в Барселоні відбулося жеребкування єврокубкових турнірів на сезон 2010/11, до якого долучилися і п’ять чоловічих клубів України. Тож у кваліфікації найпрестижнішого змагання, Євроліги, київський «Будівельник» зустрінеться із грецьким «Маруссі». У відборі до групового турніру Єврокубка маріупольський «Азовмаш» поміряється силами з французьким «Орлеаном». У кваліфікаційному раунді третього за рангом змагання, Кубка виклику, нашим дісталися наступні суперники: «Києву» — «Стяуа» (Румунія), «Хіміку» — «Асесофт» (Румунія), «Ферро» — «Бенфіка» (Португалія).

Дніпропетровський «Дніпро», який також збирався виступати «на Європі», вустами свого генерального директора Олексія Васильєва повідомив, що замість єврокубків планує грати в Єдиній лізі ВТБ.

* * *

22–річний українець В’ячеслав Кравцов провів два матчі в літній лізі НБА за «Бостон селтікс». Його команда програла «Філадельфії» (69:86) і здолала «Шарлотт» (92:71). У першій зустрічі наш центровий за 16 хвилин на майданчику набрав 6 очок, а в другій за сім хвилин відзначився лише п’ятьма фолами.

Теніс

Після першої в житті перемоги в основній сітці турніру серії АТР в американському Ньюпорті українець Сергій Бубка наступного дня в другому колі поступився досвідченому бельгійцеві Олів’є Рохусу (4) — 3:6, 3:6.

Велоспорт

Фініш загальної групи зі 163 гонщиків зберіг лідер­ство в генеральній класифікації швейцарцеві Фабіану Канчелларі.

Багатоденка «Тур де Франс». 4–й етап (153,5 км). 1. Петаккі (Італія, «Лямпре») — 3.34,55. 2. Дін (Нова Зеландія, «Гармін»). 3. Хаген (Норвегія, «Скай»)... 73. Гривко («Астана»)... 88. Попович («Радіошек»)... 115. Густов («Сервело»; всі — Україна) — час переможця...

Футбол

Контрольний матч. «Арсенал» — «Львів» — 4:1.

* * *

Ліга чемпіонів. 1–й ква­ліфікаційний раунд (повторні матчі). «Рудар» (Чорногорія) — «Тре фіорі» (Сан–Марино) — 4:1 (перша гра — 3:0), «Біркіркара» (Мальта) — «Санта–Колома» (Андорра) — 4:3 (3:0 — технічна поразка через незадовільний стан поля).