Кава за чотири «отченаші»

07.07.2010

Християнським прочанам, які відвідують столицю Хорватії — Загреб, місцева туристична асоціація рекомендує відвідати кав’ярню «Єдро» («Вітрило»). Тут за всі напої можна розплачуватися... молитвами. Обов’язковою «валютою» в цьому закладі є молитви «Отче наш» та «Богородице Діво, радуйся».

Сайт Tportal.hr повідомляє, що ідея створити «молитовне кафе» належить молодим людям із парафії Святого Духа в Загребі, які прагнуть після богослужінь провести трохи часу разом.

Наразі кав’ярня працює лише в неділю з 13-ї до 14-ї години, але планує невдовзі збільшити тривалість роботи, а надалі — обслуговувати клієнтів і в інші дні тижня. Адже інтерес до такого починання виявився велетенським. Спочатку в кав’ярні було лише шість столиків, а тепер уже 30.

У «богоугодному» кафе не подають алкоголь та заборонено палити. Стосовно розцінок, то за чашку кави потрібно чотири рази прочитати «Отче наш», а за склянку «Кока-коли» — п’ять разів молитву до Богородиці. Кельнерами в «Єдрі» працюють добровольці, а вартість напоїв компенсують церква та спонсори.