ХРОНІКА

03.07.2010

Кульова стрільба

Олег Омельчук із Рівного став переможцем етапу Кубка світу в Белграді у стрільбі з малокаліберного пістолета з 50 метрів. Ще один українець, Ігор Кудря, виявився четвертим у цій вправі. Срібний призер Олімпіади–2008, донеччанин Юрій Сухоруков, показав п’ятий результат у стрільбі з гвинтівки з 50 м із трьох положень.

Футбол

Контрольні матчі. «Шахтар» — «Янг бойз» (Швейцарія) — 2:1, «Металіст» — «Левськи» (Болгарія) — 2:3, «Зоря» — «Інтер» (Хорватія) — 3:1.

* * *

Головний тренер збірної Південної Кореї Ху Чжун Му після програшу команди в 1/8 фіналу чемпіонату світу Уругваю подав у відставку. Небажання продовжити контракт із національною федерацією 55–річний фахівець пояснив психологічною втомою.

Хокей

Цілком імовірно, що в чемпіонаті Білорусі сезону 2010/11 київський «Сокіл» нарешті проводитиме домашні матчі в столиці, а не в Броварах, де виступає з січня 2007 року. Грати флагман українського хокею планує на ковзанці АТЕК, на якій зараз триває серйозна реконструкція. Зокрема, тут гарантують якісний лід, пристойні роздягальні, кафе, 1100 місць для глядачів і навіть ложу для почесних гостей.

Баскетбол

Після того, як ФІБА–Європа зняла санкції з «Азовмашу», чемпіон України одразу заявився в другий за рангом клубний турнір Старого Світу — Кубок Європи. Стартуватимуть маріупольці з кваліфікації. Крім того, «Азовмаш» разом із київським «Будівельником» зіграє в Єдиній лізі ВТБ, в якій виступатимуть 12 команд зі Східної Європи.

Визнання

Найкращою спортсменкою України в червні експертна комісія Національного олімпійського комітету визнала легкоатлетку Єлизавету Бризгіну, яка стала переможницею Кубка Європи в бігу на 200 м, встановивши при цьому особистий рекорд. Найкращим тренером місяця назвали наставника луганчанки — Володимира Федорця.