Омріяний фінал

03.07.2010
Омріяний фінал

Віра Звонарьова готова до виконання надскладних завдань. (Фото Рейтер.)

Рано чи пізно, але на зміну одним героям приходять інші — більш заповзяті, зліші та голодні до великих перемог. Першу ракетку світу Серену Уїльямс, яка сьогодні зіграє свій шостий фінал на Уїмблдоні, язик не повертається назвати зіркою, що згасає. Але не виключено, що її — триразову переможницю найпрестижнішого трав’яного турніру — може потіснити на провідній орбіті інше яскраве світило тенісної галактики — росіянка Віра Звонарьова. 25–річна москвичка зробила те, про що мріяла все життя, — вперше потрапила до фіналу Уїмблдону. 21–ша ракетка світу вже не приховує своїх чемпіонських амбіцій. «Я впевнена, що, продемонструвавши свій найкращий теніс, зможу обіграти будь–кого», — заявила російська тенісистка після перемоги в півфінальному двобої.

І справді, бойовому духу Звонарьової може позаздрити кожен. Красномовною демонстрацією войовничого характеру Віри став позавчорашній поєдинок проти відкриття турніру — Цветани Піронкової. Болгарка, яка до зустрічі зі Звонарьовою на цьогорічному Уїмблдоні не віддала суперницям жодного сету, вдало взяла старт у матчі, вигравши першу партію. Однак надалі худорлява Цветана не витримала агресивного пресингу з боку представниці Росії й поступилася у двох наступних сетах, припинивши боротьбу за цілий мільйон (!) фунтів призових, які очікують на тріумфаторку турніру.

Водночас Серена Уїльямс теж не проти поповнити свій банківський рахунок кругленькою сумою — позавчора вона за півтори години розібралася з Петрою Квітовою з Чехії — 7:6 (7:5), 6:2. Молодша Уїльямс у разі перемоги сьогодні планує продемонструвати консервативній Англії свій удосконалений реверанс, який вона «провалила» на зустрічі з королевою Великої Британії.

У чоловіків учора надвечір, коли цей номер «УМ» уже був зданий до друку, в дуелях Новак Джокович (Сербія, 3) — Томаш Бердих (Чехія, 12) та Енді Мюррей (В. Британія, 4) — Рафаель Надаль (Іспанія, 2) визначилися обидва фіналісти.

Продовжує радувати своїх уболівальників і нова українська зірочка — Еліна Світоліна, яка вчора в тандемі з росіянкою Хромачовою виборювала право на участь у півфіналі юніорського Уїмблдону в протистоянні з дуетом Аллертова/Бурковська (Чехія/Словаччина). Напередодні перша пара посіву здолала українсько–узбецький союз Софії Ковалець та Сабіни Шаріпової — 6:1, 6:3.