Кайф без допінгу

01.07.2010
Кайф без допінгу

Не кожна літня забава може похизуватися концепцією, розробленою на декілька років наперед. Екофестиваль «Трипільське коло», який вчетверте проходить під Києвом на полях Ржищева, запозичив у наших предків не тільки назву, а й знаки–символи: води, землі, повітря та вогню. Цього року цикл завершується, тож не дивно, що фестиваль буде наймасштабнішим і найнасиченішим на події. Він і раніше не нарікав на скромність і нудьгу. У Ржищеві для відпочинку знаходилося все, чого душа бажає. Та й організатори намагалися продумати програму так, щоб у відвідувачів не було часу сумувати. Цього разу, починаючи від сьогодні, тобто з 1 по 4 липня, «Трипільське коло» обіцяє бути спекотним. Хоча б тому, що фестиваль матиме тематику вогню і всі номери учасників так чи інакше будуть палахкотіти.

Для людей, які ведуть здоровий спосіб життя та яких дратує стадо панкуватих на подібних забавах, вибір «Трипільського кола» буде найвдалішим. За правилами, на території фестивалю заборонено вживати алкоголь, наркотики та курити. На диво, запропонованих розваг — хоч греблю гати. І якщо вже потрапив у ці дні у Ржищев, з тебе, яким би снобом ти від природи не був, зроблять художника. Звісно, заманюють насамперед музичною частиною. Для цього є дві сцени. На великій виступатимуть Mad Heads XL, «Піккардійська терція», яка, до речі, раніше ніколи не брала участі у польових розвагах, «Крихітка», «ДахаБраха» «Атмосфера» та гості з Білорусі «Осіміра» і поляки з гурту «Вадада». Артисти вперше порушать стереотип, що за гонорари вони тільки співають годину–дві, а потім відвідувачі з проханнями дати автограф чи сфотографуватися на пам’ять, їх не «гребуть». Перед тим, як вийти на сцену, вокалісти гуртів увесь день проводитимуть із фестерами. Каша Сальцова та Вадим Красноокий дадуть еколекції про баланс шкоди та здорове харчування з дегустацією мюслів з органічного зерна. Тож буде в кого перейняти досвід вільного від шкідливих звичок життя.

Напередодні вечірньої програми на малій сцені проходитимуть театральні дійства та виступи фольклорних колективів. У Міжнародній школі танців охочі вчитимуться народним єврейським, шотландським, афро–кубинським, арабським, болгарським, англійським та ірландським танцям. Зрозуміло, що молоді люди часто їдуть на фестивалі не так у пошуках розваг і щоб навчитися ліпити горщика чи робити ляльку–мотанку, як завести нові знайомства. Організатори вперше виділили серед майданчиків, де відбуватимуться різноманітні майстер–класи, толоки та ленд–арти, «Територію кохання». Тут, не виходячи за рамки загальноприйнятої моралі, швидко можна знайти собі пару. Новинкою «Трипільського кола» стане також флеш–моб, який збере всіх рудоволосих та позитивних відвідувачів.

Щодо умов проживання, можна не хвилюватися. На території «Трипільського кола» розіб’ють польову кухню та наметове містечко. Хто віддаватиме перевагу ековідпочинку, може спочити в копиці сіна. На любителів комфорту чекатимуть у місцевих садибах.

Квитки на всі чотири дні екофестивалю «Трипільське коло» коштують 150 грн. На два — 80 грн. Для студентів та дітей діятимуть знижки.