Честь сім’ї Уїльямс

01.07.2010
Честь сім’ї Уїльямс

Венус Уїльямс залишила турнір «одиночниць» із низько опущеною головою. (Фото Рейтер.)

Головною сенсацією восьмого ігрового дня на Уїмблдоні став виліт на стадії 1/4 фіналу п’ятиразової переможниці цього турніру Венус Уїльямс. Темношкіра американка — другий номер посіву і світового рейтингу, розчарувала своєю грою весь тенісний бомонд, без боротьби поступившись 82–му номеру WTA Цветані Піронковій із Болгарії — 2:6, 3:6. За останні десять років це лише третій випадок у кар’єрі Венери, коли вона не змогла пробитися до фіналу найпрестижнішого трав’яного турніру. А уродженка Пловдива тепер позмагається за право зіграти в головному матчі з росіянкою Вірою Звонарьовою, котра зупинила переможний порив бельгійки Кім Клійстерс, екс–першої ракетки світу.

Учора по обіді сестри Уїльямс не змогли зігнати злість на дуеті Звонарьова/Весніна і пропустили росіянок до півфіналу парного розряду — 3:6, 6:3, 6:4. В «одиночці» честь сім’ї Уїльямс тепер належить захищати молодшій сестричці — Серені. Вона, як фаворит і минулорічний переможець змагань, не проти поповнити свою колекцію четвертим уїмблдонським кубком. Схоже, що зробити це буде нескладно: на шляху до півфіналу перша ракетка світу без особливих проблем упоралася з китаянкою На Лі (9–й номер посіву) — 7:5, 6:3. За крок до вирішального бою молодша Уїльямс схрестить зброю з несіяною чешкою Петрою Квітовою. Навряд чи Серена повторить помилки своєї сестри і гратиме впівсили проти 62–го номера в рейтингу WTA. Прогрес 20–річної Квітової повинен її насторожити. Петра потрапила до четвірки найсильніших лише на другому у своєму житті Уїмблдоні. Позавчора вона здолала Кайю Канепі з Естонії — 4:6, 7:6 (10:8), 8:6.

Учора до 17.30, коли цей номер «УМ» здавався до друку, завершився один поєдинок у чоловічому одиночному розряді: Джокович (Сербія, 3) — Лю (Тайвань) — 6:3, 6:2, 6:2.

Єдині ж представники України, які залишилися «живими» на трав’яних кортах Уїмблдону, — наші юніорки в парних змаганнях. Дуети обох українок вдало взяли старт. Союз Еліни Світоліної, тріумфаторки юнацького «Ролан Гарроса», з росіянкою Іриною Хромачовою (1–й номер посіву) обіграв пару Дабровськи/Рен (Канада/В. Британія) — 6:4, 6:2. А тандем Софії Ковалець та узбечки Сабіни Шаріпової узяв гору над дуетом Кумкхум/Ісідора (Таїланд/Індонезія) — 7:6 (7:4), 3:6, 6:1. Проте, на жаль, уже сьогодні на турнірі залишиться тільки одна українка — жереб на ранній стадії звів дуети в очному протиборстві.