Покращення Конституції вже сьогодні

30.06.2010

«Конституція України в сучасних динамічних історичних умовах потребує деяких змін. Деякі її норми, зокрема, поспішно прийняті наприкінці 2004 року, стали причиною розбалансування та серйозної кризи влади, а відтак — об’єктом обґрунтованої критики всередині країни та з боку міжнародного співтовариства», — заявив Віктор Янукович у зверненні до українців з нагоди свята Основного закону.

Нагадаємо, що в 2004 році саме «регіонали» протиснули в «революційний» пакет закон №2222–ІV, аби зменшити повноваження Президента Ющенка. Тепер соратники Януковича прямо заявляють, що прагнуть відвоювати втрачені можливості для вже свого глави держави.

При цьому сам Віктор Янукович наголосив, що процес вдосконалення та виправлення недоліків «не повинен перетворитися на політичну акцію». «Це серйозна зміна суспільних відносин, яка має опиратися на волю народу, відповідати сучасним реаліям та визначати поступ держави в цілому. В основі конституційних змін має бути закладено принцип суспільного консенсусу, об’єднання політичних та громадських сил навколо ідеї розвитку країни, усунення чинників напруження в державі», — вважає Янукович.