Меморіал Мерилін

30.06.2010
Меморіал Мерилін

Той самий рентгенівський знімок Мерилін.

Два з половиною місяці аукціонна компанія Julien’s Auctions готувала продаж речей, пов’язаних із Мерилін Монро, і ось дійство в готелі–казино «Планета Голлівуд» у Лас–Вегасі відбулося. Торги принесли значно більший ужинок, аніж передбачали аукціоністи.

Усіх вразила кінцева вартість трьох рентгенівських знімків грудної клітини кінозірки: замість очікуваних трьох тисяч доларів вони «затягнули» аж на $45 тисяч. Нагадаємо, ці світлини було зроблено в 1954 році, коли Мерилін потрапила до медичного центру «Ліванські кедри» у Флориді з діагнозом «ендометріоз».

Серед інших меморіальних речей Монро, проданих на аукціоні «Легенди Голлівуду», привертає увагу також стілець, задіяний в останній фотосесії акторки й моделі для журналу «Лайф». Цей скромний предмет меблів, «освячений» секс–символом середини ХХ століття, пішов із молотка за $35 тисяч.

На торгах реалізовували й речі від інших знаменитих актрис. Як повідомляє агенція «Ассошіейтед пресс», сережки героїні Кейт Уїнслет із фільму «Титаніку» продалися за $25 тисяч, а сукня Одрі Хепберн із «Кумедного личка» — аж за $56 250!