Наша мета — 2015

Наша мета — 2015

Військове керівництво вкотре озвучує дату, коли армія стане контрактною: «Ми плануємо до 2015 року забезпечити повний перехід Збройних сил України від змішаної системи комплектування на нову систему — на професійній основі», — заявив цього тижня начальник голов­ного управління особового складу Генштабу ЗС генерал–майор Сергій Кропивченко. За його словами, наразі за контрактом служать понад 52% солдатів і курсантів. Головними проблемами переходу на повністю професійну армію залишається, зокрема, «ресурсне забезпечення» та «підвищення привабливості та конкурентоспроможності військової служби за контрактом», констатує генерал–майор Кропивченко.

13–та «вахта» в Ліберії

13–та «вахта» в Ліберії

Нова зміна українського 56–го окремого вертолітного загону, що є частиною миротворчих сил ООН в африканській Ліберії, приступає до служби. Нагадаємо, минулого тижня до Ліберії прибули перші 150 миротворців нової ротації. А вчора, коли верстався номер, рейсом літака Ан–124–100 «Руслан» для контингенту мали доставити чотири «свіжі» вертольоти Мі–8МТ, замість тих, які вже попрацювали в тропічних умовах. Заключний, третій, етап ротації відбудеться 30 червня — 1 липня, до Ліберії вилетять 125 військових, а додому повернеться 151.

Нічого неможливого?

Нічого неможливого?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Міністр оборони України Михайло Єжель вважає, що оновлення Чорноморського флоту Росії, який базується в українському Севастополі, новими кораблями і підводними човнами — може бути предметом переговорів. «У нас є угода з Росією щодо базування Чорноморського флоту. Потрібно сідати за стіл і вести переговори», — сказав пан Єжель на спільній прес–конференції зі своїм російським колегою Анатолієм Сердюковим, після зустрічі міністрів у містечку Партеніт у Криму. Так Михайло Єжель прокоментував заяву командувача ЧФ РФ адмірала Владіміра Висоцкого про те, що до 2020 року російський флот у Севастополі поповниться 15 новими кораблями, зокрема фрегатами новітньої розробки та новими підводними човнами класу «Лада». Михайло Єжель запевнив, що всі питання щодо базування й посилення ЧФ РФ будуть обов’язково узгоджуватися з українською стороною. Натомість Анатолій Сердюков висловився лаконічно і впевнено: «На Чорноморський флот будуть надходити нові кораблі».

Всі статті рубрики