«Вчителько моя, я твій зайчик!»

19.06.2010

Як лише шкільні хулігани не збиткуються над нелюбими педагогами — і кнопки на стілець підкладають, і хлопавки під стіл прив’язують, і цеглу в портфель підсовують... А ось в одній німецькій школі, щоб вивести вчительку з себе, учням достатньо намалювати на дошці... звичайного зайця.

Як повідомляє агенція РІА «Новості», вчителька географії та німецької мови з містечка в Нижній Саксонії страшенно лякається, репетує, плаче й тікає з класу, щойно побачить зображення вуханя. Через такі «провокації» з боку школярів жінка навіть подала до суду.

Два роки тому вчителька вже позивалася через зайця на дошці — тоді суд зайняв нейтральну позицію. Тепер зайчисьок малює дев’ятикласниця. Позивачка вимагає, аби учениці заборонили малювати зайців у її присутності й розповідати будь–кому про фобії викладачки. Якщо суд ухвалить рішення на користь учительки, то у випадку рецидиву «хуліганського прояву» школярці загрожує штраф у розмірі 5 тисяч євро.

Німецькі ЗМІ називають цей суд «найбожевільнішим процесом року». Експерти вважають, що жінка страждає свого роду «зайцефобією». Чи дозволяє такий стан голови навчати дітей, наразі не з’ясовано.