ХРОНІКА

17.06.2010

Футбол

Учора в Будинку футболу відбулося жеребкування чемпіонату України у прем’єр–лізі сезону 2010/2011. У першому турі 9–10 липня зіграють: «Зоря» — «Севастополь», «Арсенал» — «Металург» (З), «Шахтар» — «Кривбас», «Дніпро» — «Карпати», «Волинь» — «Ворскла», «Іллічівець» — «Металург» (Д), «Оболонь» — «Динамо», «Таврія» — «Металіст». У третьому турі відбудеться матч «Металіст» — «Динамо», а динамівці й «гірники» зустрінуться в 12–му турі на початку жовтня в Києві.

* * *

На зборах учасників прем’єр–ліги, що відбулися у столичному готелі «Інтерконтиненталь», були присутні лише два президенти клубів із 16 — «Волині» й «Севастополя». На наступний сезон ПЛ вирішила залишити незмінним ліміт на легіонерів — на полі має бути не більше семи іноземців. При цьо­му гендиректор ПЛ Олександр Єфремов повідомив, що клуби платять ФФУ по 150 тис. грн. за залучення кожного гравця з–за кордону.

Теніс

Українець Ілля Марченко пробився до чвертьфіналу трав’яного турніру АТР у британському Істборні, здолавши в другому колі сіяного шостим аргентинця Горасіо Себальйоса — 7:6, 6:3.

* * *

У першому раунді парного розряду змагань АТР у голландському місті Гертогенбосх киянин Сергій Стаховський і француз Джеремі Шарді поступилися шведсько–румунському дуету Ліндстедт/Текау — 2:6, 3:6.

* * *

На трав’яних кортах Уїмблдона триває кваліфікація третього в цьому році турніру серії «Великого шолома». Першими серед українців позавчора стартували троє дівчат, але всі вилетіли в дебютних для себе матчах. Невтішну долю Ольги Савчук і Лесі Цуренко повторила Ірина Бурячок, яка програла угорці Греті Арн — 2:6, 4:6.

Легка атлетика

На змаганнях у Стамбулі кримчанка Віра Ребрик перемогла в метанні списа, оновивши рекорд України, який тепер дорівнює 63,36 м.

* * *

Двоє українців стали призерами Меморіалу Йозефа Одложила, що відбувся у Празі. Одесит Андрій Семенов посів друге місце у штовханні ядра (20,01 м), а донеччанин Олександр Солдаткін став третім у стрибках у довжину (7,92 м).

Хокей

Поки київський «Сокіл» не може визначитися, в якому турнірі виступати в наступному сезоні, гравці потроху залишають клуб. Молодий захисник Володимир Алексюк вирішив приєднатися в казахстанському «Бейбарисі» до двох співвітчизників — воротаря Вадима Селіверстова й нападника Сергія Харченка, а ще один оборонець, Олег Благий, поповнив лави білоруського «Вітебська».

Шахи

На Кубі триває 45–й за ліком Меморіал Капабланки. У п’ятому турі українець Василь Іванчук білими фігурами переміг росіянина Непомнящего. Львів’янин набрав чотири очки й утримує лідерство, випереджаючи найближчого переслідувача, англійця Шорта, на один бал.

Баскетбол

НБА. «Плей–оф». Фінал (шоста гра). «Лейкерз» — «Бостон» — 89:67 (Брайант (26) — Аллен (19)). Серія до чотирьох перемог — 3:3.