Скарлетт і «Тоні»

16.06.2010
Скарлетт і «Тоні»

Скарлетт Йоханссон.

На відміну від багатьох голлівудських білявок, Скарлетт Йоханссон — не лише красуня, а й талановита актриса. Якщо досі хтось у цьому сумнівався, то церемонія нагородження престижною театральною премією «Тоні» розставила всі крапки над «і»: 25–річна зірка «Труднощів перекладу», яка тільки минулого року дебютувала на театральному кону, перемогла в номінації за найкращу головну жіночу роль. А «Тоні», між іншим, вважається театральним аналогом «Оскара».

Якщо в кіно можна «виїхати» за рахунок зовнішності або телегінічності, то в театрі без таланту робити нічого. Журі, до складу якого входить близько 700 представників індустрії розваг та журналістів, віддало нагороду саме Скарлетт.

Поки що в активі Йоханссон тільки одна театральна роль — у любовній драмі «Погляд із мосту» про емігрантів у Брукліні. Але перший млинець у бродвейському театрі виявився не глевким, тож можна не сумніватися, що тепер на актрису посипляться нові пропозиції.

Серед інших лауреатів премії — британська кінозірка Кетрін Зета–Джонс, яку, до речі, днями удостоїли ще однієї престижної нагороди: з нагоди дня народження королеви Єлизавети актриса стала командором ордена Британської імперії. А «Тоні» вона отримала в номінації «Найкраща актриса мюзиклу».

Номінували на театрального «Оскара» і британця Джуда Лоу, який відзначився у бродвейській постановці «Гамлета», але в цій категорії журі присудило перемогу американському «оскароносцю» Дензелу Вашингтону.