Чилі хоче «страшилок»

15.06.2010

Серія жорстоких і безглуздих убивств на Дніпропетровщині, коли троє хлопців позбавили життя 21 людину, вразила не лише Україну, а й увесь світ. Навіть найдальшій від нас країні Чилі до цього виявили настільки великий інтерес, що до Дніпропетровська завітала знімальна група телеканалу MEGAVISION.

Як зізнався репортер Мікеле Канале, їхня країна таких серійних убивств не знала за всю свою історію. Перш за все чилійські телевізійники перейнялися дослідженням мотивів жорстоких злочинів і суперечок щодо того, чи справді покарано саме винуватців гучних убивств. Нагадаємо, Апеляційний суд Дніпропетровської області визнав винними у цих діяннях 19–річних уродженців Дніпропетровська Ігоря Супрунюка та Віктора Саєнка, яких засудили до довічного ув’язнення, а їхнього спільника Олександра Ганжу, якого звинувачено у збройних пограбуваннях, позбавлено волі на дев’ять років. Верховний Суд України залишив цей вирок без змін. Особливий інтерес приїзд чилійських телевізійників викликав у батьків Супрунюка та Саєнка, які дотепер усіма можливими шляхами намагаються довести, що їхні чада ні в чому не винні.

Чилійські телевізійники над матеріалом попрацювали ретельно — зустрілися з жертвами маніяків, юристами, задіяними у цій справі, родинами засуджених, представниками прокуратури. Щоправда, фільм навряд чи покажуть в Україні, принаймні під час візиту чилійських телевізійників про це не йшлося. Але, як повідомив «УМ» перекладач Віталій Гонсалес, який супроводжував знімальну групу, він, за потреби, готовий перекласти стрічку для українського телебачення.