НОВИНИ ПЛЮС

15.06.2010

Відділ кадрів

Президент Віктор Янукович призначив Олександра Моцика послом України в Сполучених Штатах Америки. Раніше Моцик був амбасадором у Польщі.

* * *

Перед вихідними Президент призначив керівником Державної компанії «Укрспецекспорт», що торгує зброєю, Дмитра Саламатіна — народного депутата від Партії регіонів, який останнім часом «уславився» тим, що брав участь у жорстокому побитті «нашоукраїнців» 27 квітня в парламенті. За даними сайту «Українська правда», Саламатін — зять колишнього першого віце–прем’єра Росії Олега Сосковця, значну частину життя він прожив у Росії, з 1991 по 1997 рік працював у Москві в різних компаніях, зокрема, «Русскоє топліво». «УП» цікавиться, чи пройшов він до кінця процедуру виходу з російського громадянства.

Парламент

У п’ятницю Верховна Рада заслухає міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова в рамках години запитань до уряду. Про відповідне рішення погоджувальної ради вчора повідомив спікер Володимир Литвин.

Партактив

«Ми відкрито критикуємо союзників по коаліції за двозначність позиції і непослідовність дій у деяких принципових питаннях, — заявив лідер Компартії Петро Симоненко позавчора на пленумі ЦК КПУ. — Не можна дозволити великому капіталу і його найманцям прив’язати нас до Партії регіонів, перетворитися на її молодшого політичного партнера». Симоненко каже, що «це стосується і підходів до деяких кадрових призначень, і нерішучості у скасуванні указів Ющенка щодо «посібників гітлерівців», і ряду аспектів судової реформи».