Два по два

15.06.2010

Не так часто наші тенісисти радують своїх прихильників перемогами на турнірах найвищих серій — АТР в чоловіків і WTA — у жінок. Після завершення кар’єри Андрієм Медведєвим у представників сильної статі за всіх поки що віддувається Сергій Стаховський. Позавчора 24–річний уродженець Києва додав до двох одиночних титулів і друге звання переможця парних змагань.

На турнірі Gerry Weber Open у німецькому місті Галле Сергій виступав в дуеті з росіянином Михайлом Южним. На недавньому відкритому чемпіонаті Франції вони вперше грали разом, і вже з другої спроби досягли вершини.

У півфіналі Стаховський/Южний здолали сіяних під першим номером чеха Франтішека Чермака і словака Міхала Мертінака — 3:6, 6:3, 11:9. Так само супертай–брейк знадобився і у вирішальному двобої, аби переграти ще один чесько–словацький союз — Мартіна Дамма й Філіппа Полашека — 4:6, 7:5, 10:7.

На церемонії нагородження переможці отримали чеки на 18225 євро кожному й потішили глядачів та самих себе обливанням шампанським. «Я хочу подякувати Міші за гру, цей тиждень справді виявився для нас видатним. У зустрічі першого кола ми ледь врятувалися, відігравши матч–пойнт, але потім пройшли всю дистанцію і змогли перемогти в фіналі, хоча це було дуже важко», — не приховував радості Стаховський.

Для Сергія цей тріумф став першим на турнірах 2010 року і першим — на відкритому повітрі взагалі. Раніше — в Загребі й Москві 2008 року, Санкт–Петербурзі 2009–го — Стах перемагав у залі на харді. У Галле успіх також прийшов на швидкому покритті, траві, що не може не радувати напередодні Уїмблдону, який стартує наступного тижня. А перед цим друга ракетка України завітає ще на турнір до голландського міста Гертогенбош. Тут Стаховський зіграє і в «одиночці», і в парі, але вже з французом Джеремі Шарді.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Успішно стартували двоє українців в основній сітці турніру АТР в Істборні
(В. Британія, трава, призові — 405 тис. євро). Сіяний під сьомим номером Олександр Долгополов впорався з німцем Джеймі Бейкером (6:4, 3:6, 6:1), а Ілля Марченко — з італійцем Андреасом Сеппі (двічі по 6:4). А от Сергій Бубка програв ще в першому ж колі кваліфікації південноафриканцеві ван дер Мерде — 6:7, 3:6.

 

РАКЕТКИ З МАНДАТАМИ

Наші депутати — теж найсильніші

Збірна Верховної Ради України посіла перше місце на XXVII Європейському міжпарламентському турнірі з великого тенісу, що відбувся минулими вихідними у Бучі під Києвом. У змаганні брали участь також представники парламентів Грузії, Італії, Російської Федерації, Словенії, Хорватії та Швейцарії. Як повідомила прес–служба Блоку Тимошенко, нашу Верховну Раду представляли БЮТівці Андрій Кожем’якін та Павло Костенко, власник тенісного клубу в Черкасах. Друге місце на турнірі посіли словенці, третє — італійці.