ХРОНІКА

12.06.2010

Легка атлетика

Позавчора ввечері в Римі відбувся четвертий етап «Діамантової ліги» — турнір «Голден гала». Із п’яти українців, які вийшли на старт, двом удалося потрапити до числа призерів. Кримчанка Віра Ребрик стала третьою в метанні списа (62,44 м), а донеччанка Ольга Саладуха — у стрибках потрійним (14,44 м).

Представниця Миколаєва Віта Стьопіна виявилася шостою у стрибках у висоту зі скромними 190 см в активі. У забігу на 800 м Юлія Кревсун показала восьмий час, а Тетяна Петлюк — лише 13–й.

* * *

Ще двоє українців з пристойними результатами стали срібними призерами інших міжнародних змагань у Європі: Віктор Кузнєцов — у потрійному стрибку у Монтре (17,23 м), а Андрій Проценко — у стрибках у висоту на «Гран–прі Андалусії» (2,25 м).

Теніс

Українець Сергій Стаховський і росіянин Михайло Южний пробилися до півфіналу парного розряду турніру АТР у німецькому Галле, перегравши напередодні дует Маркс/Зеленай (Німеччина/Словаччина) — 7:6, 6:3.

Хокей

Питання участі київського «Сокола» в наступному відкритому чемпіонаті Білорусі досі не вирішено. Склад учасників турніру сформували ще 27 травня, а на відповідь «Сокола» чекали до 10 червня. Український клуб наразі так і не визначився, тож білоруси дали йому останній термін для ухвалення рішення — наступний вівторок.

* * *

Головний тренер «Будівельника» Йозеф Яндач нарешті відвідав Київ, де оглянув арену майбутніх матчів, Палац спорту, й зустрівся зі своїми помічниками — Дмитром Христичем і Юрієм Шундровим.

Баскетбол

НБА. «Плей–оф». Фінал (четверта гра). «Бостон» — «Лейкерз» — 96:89 (Пірс (19) — Брайант (33)). Серія до чотирьох перемог — 2:2.

«Формула–1»

Напередодні «Гран–прі Канади», яке цього уїк–енду триває в Монреалі, бразильський гонщик Феліпе Масса продовжив угоду з «Феррарі» до кінця 2012 року.