Покарання за ініціативу

12.06.2010
Покарання за ініціативу

Георгій Чигаєв може стати чемпіоном Європи в двох категоріях. (Фото з архіву «УМ».)

Уже завтра 38–ма першість Старого Світу серед боксерів–любителів у московському палаці «Мегаспорт» стане історією. Сьогодні 22 спортсмени з 11 вагових категорій готуються до вирішальних боїв, учасники яких визначилися напередодні. Імена ж тих, хто гарантував собі бодай бронзову медаль, ми знали ще у четвер.

На п’єдестал зійдуть 44 боксери із 15 країн Європи. Найбільше представництво тут мають господарі — у вчорашніх півфіналах боксували восьмеро росіян. Надалі за чисельністю розташувалися Україна й Ірландія — по п’ять атлетів, у Англії й Білорусі — по чотири, у Вірменії, Угорщини й Німеччини — по три, у Франції та Болгарії — по два, по одному — в Італії, Іспанії, Азербайджану, Уельсу, Ізраїлю.

Першим серед наших учора на ринг вийшов львів’янин Георгій Чигаєв. Капітан збірної України два роки тому став чемпіоном Європи в категорії до 51 кг, а тепер наблизився до титулу у вазі до 54 кг. Проти представника Уельсу Ендрю Селбі наш Жора діяв на контратаках. Спершу суперники придивлялися один до одного (рахунок першого раунду — 0:0), за що отримали від рефері зауваження й пропозицію діяти веселіше. Утім активність валлійця обернулася для нього п’ятьма пропущеними ударами від Чигаєва — 0:4 і 0:1 у наступних трихвилинках.

Так само невдало проявив ініціативу в іншому бою вже українець, 25–річний призер Кубка світу Олександр Ключко з Миколаєва. У півфіналі ваги до 64 кг він ганяв по рингу призера Олімпійських ігор 2008 року Грачу Джавахяна з Вірменії, але пропускав контратаки — 0:0, 0:2, 1:3 за раундами.

Слідом за ним програв, на жаль, і 24–річний Тарас Шелестюк (до 69 кг). У впертому й рівному протистоянні сумчанина з Балажем Бачкаї судді віддали перевагу угорцеві — 2:4 (1:0, 1:2, 0:2).

Наступні сутички підопічних Дмитра Сосновського завершилися так. До 91 кг: Денис Пояцика — Єгор Мехонцев (Росія) — 2:8. Понад 91 кг: Роман Капітоненко — Віктор Зуєв (Білорусь) — 3:7.