А члени хто?

11.06.2010

Ідеться про скандальний конкурс на отримання додаткових частот, підсумки якого оголосили 27 січня, а на цьому тижні оскаржила група компаній «Інтер» в Окружному адміністративному суді столиці. Сіллю на рани телевізійників з «5–го каналу» та ТВі, в яких де–факто забрали частоти, стала ще й заява Національної ради з питань телебачення та радіомовлення: регулюючий орган наполягає на низці порушень під час конкурсу на отримання додаткових частот. А «5–й канал» наголошує, що заява Нацради взагалі такою бути не може.

Адже нині Нацрада є фактично урізаною — замість восьми членів повноваження мають лише три (нових членів досі не призначила Верховна Рада). Окремі пункти заяви ледь не списані з позову ТОВ ТРК «Кіно ТВ» (що належить до медіа–холдингу нинішнього голови СБУ Валерія Хорошковського), відтак на «каналі чесних новин» припускають, що Нацрада писала скандальну заяву не самостійно. «5–й канал» спростував усі пункти порушень, викладені в заяві Нацради.

Гендиректор каналу ТВі Микола Княжицький також заперечив аргументи Нацради з телерадіомовлення щодо незаконності конкурсу. Він звертає увагу, що заява Нацради, по суті, є анонімним документом. «Якби під ним стояли підписи членів Нацради, телеканал ТВі подавав би на них до суду за поширення інформації, що не відповідає дійсності», — цитує Княжицького УНІАН.