СТОЛИЧНА АФІША

11.06.2010
ТЕАТР

П’ятниця, 11 червня

Театр ім. І. Франка
Григорій Горін «Кін IV»

Молодий театр
Генріх Ібсен «Гедда Габлер»

Національна опера
Гаетано Доніцетті «Любовний напій»

Театр драми і комедії на Лівому березі
Олександр Мардань «Черга»

Майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»
Віктор Аїм «Випадкове танго», Велика сцена
Михайло Булгаков «Маргарита», Мікросцена, 19.30

Театр на Подолі
Олексій Коломієць «Фараони», Гостинний двір
«Люксембурзький сад», Театральна вітальня

Театр «Вільна сцена»
Софокл «Натомість народжена», 20.00

Субота, 12 червня

Театр ім. І. Франка
Уїльям Шекспір «Буря»

Молодий театр
Марія Ладо «Звичайна історія»

Національна опера
Концерт учнів Київського дер­жавного хореографічного училища (під фонограму), 12.00
Олександр Глазунов «Раймонда»

Театр драми і комедії на Лівому березі
Шодерло де Лакло «Небезпечні зв’язки»

Майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»
Джон Маррелл «Сміх лангуста», Велика сцена
Франсуаза Саган «Заноза», Мікросцена, 19.30

Театр «Вільна сцена»
Бернар–Марі Кольтес «Роберто Зукко»

Неділя, 13 червня

Театр ім. І. Франка
Джон Бойнтон Прістлі «Скандальна пригода містера Кетла та місіс Мун»

Молодий театр
Мері Шизгал «Любофф!», Камерна сцена

Національна опера
Сергій Рахманінов «Алєко»
Моріс Равель «Болеро»

Театр драми і комедії на Лівому березі
Роберт Джеймс Уоллер «Рожевий міст»

Майстерня театрального мистецтва «Сузір’я»
Ігор Афанасьєв «Самотня леді», Велика сцена
Василь Сігарєв «Депо Північне», Мікросцена, 19.00

Театр «Вільна сцена»
Роланд Шиммельпфенніг «Жін­ка з минулого»

Початок вистав, крім зазначених окремо, о 19.00

 

КІНО

«Вуличні танці 3D» (Велика Британія)

Режисери — Макс Джива і Данія Пасквіні, у ролях — Шарлотта Ремплінг, Нікола Барлі, Рейчел Макдауел, Річард Уїндзор, Джордж Семпсон.

Перший британський фільм, знятий у форматі 3D. Проте не перший, що звертається до теми молодіжної танцювальної субкультури (пригадаємо хоча би дві серії стрічки«Крок уперед» (Step Up). У даному випадку маємо справу з конфліктом між групою вуличних танцюристів та вихованцями балетної школи, які змушені ділити простір для репетицій. З іншого боку — перед дітьми вулиці стоїть виклик виграти на престижному чемпіонаті з вуличних танців. Здійснити мрію талановитій молоді допомагає не хто інший, як Шарлотта Ремплінг, яка грає директрису Лондонської школи танців. Те, що Британія має таланти, доводить участь у фільмі переможця шоу Britain’s Got Talent — гурту Diversity.

Ми ще тільки збираємося оцінити танцювальну історію в 3D, а оглядач Guardian (у Британії картина вийшла наприкінці травня) вже виніс свій вердикт: фільм показав Лондон справжнім крутим містом.

 

«Команда «А» (США)

Режисер — Джо Карнахан, у ролях: Лайам  Нісон, Бредлі  Купер,  Джессіка Біл, Патрік Уїлсон, Шарлто Коплі, Куїнтон Джексон.

Пригоди, комедія, екшн — всі ці жанри злилися воєдино у фільмі про команду спецназівців, кожен з яких має свої вади й особливості. На їхніх дефектах, як варто було й очікувати, замішаний увесь пригодницький сюжет «Команди «А». Колись вони служили США у лавах спецназу, тепер, звільнившись, продовжують свою роботу як вільні найманці. Очолює команду підполковник Ганнібал (Лайам  Нісон), ветеран і шукач правди, у його підпорядкуванні — Красунчик (Бредлі Купер), ловелас і майстер–дешефрувальник, Баракус (Куїнтон Джексон ) — геніальний механік і забіяка та Мердок (Шарлто Коплі ) — досвідчений льотчик і псих. Очікуємо від фільму багато бійок й мінімум моралі.

 

«Кілери» (США)

Режисер — Роберт Лукетіч, у ролях: Ештон Катчер, Кетрін Хайгл, Кетрін Уїннік, Роб Ріггл, Кевін Суссман.

Типово американська комедія від майстра типово американських комедій — Роберта Лукетіча. Він (Ештон Катчер) — привабливий молодик, колишній кілер, нині — щасливий глава родини. Вона (Кетрін Хайгл) — віддана своїй сім’ї молодичка, яка навіть не підозрює на яку небезпеку наражає своє життя, закрутивши курортний роман і вийшовши згодом за привабливого коханця заміж. Поки пара — Спенсер і Джейн — мирно живе у своєму гніздечку в передмісті міста N, за голову хлопця обіцяють нагороду — 5 мільйонів доларів.

Цікаво ще раз подивитися на молодого чоловіка Демі Мур і порозмірковувати над ситуаціями, коли чоловік готовий заради жінки на все.

 

ВИСТАВКИ

Abstract Vision Test, живопис

Нова тематична виставка від «Я Галереї». Цього разу там розглядають та осмислюють абстракцію та її наявність у нашому житті. «Вічна тема межі між реальністю і абстракцією не дає спокою багато років ні художникам, ні кураторам, ні інституціям. Рано чи пізно це мало статися в Україні, і це сталося: Abstract Vision Test це тільки початок нових відносин між двома таборами в мистецтві — реалізмом і абстракцією, наративом і ненаративом, зрозумілим і не зовсім зрозумілим...» — коментує проект керівник арт–центру «Я Галерея» Павло Гудімов.

Цікаво, що експозиція розміщена у двох автономних залах — на Волоській, 55/57 та Хорива, 49б — обидва виставкові майданчики «Я Галереї». Таким чином Павло Гудімов прагне реалізувати проект Подолу як єдиного мистецького цілого. У проекті задіяні понад 30 художників, зокрема Олександр Бабак, Жанна Кадирова, Максим Мамсіков, Тіберій Сільваші, Ілля Чічкан та Маша Шубіна.

Додамо, що сьогодні куратор проекту Наталія Філоненко проведе майстер–клас на Волоській, 55/57.

Арт–центр «Я Галерея»

Експозиція триває з 9 червня по 13 липня

 

Василь Копайгоренко, живопис

Можна було б сказати, що цей художник пише на тему українських звичаїв, народних пісень, селянського побуту, оскільки його картини — це відображення нашої народної культури. Колористика його робіт легка, ніби акварельна, лінії — тонкі, графічні. Нині Василь Копайгоренко передає свій досвід студентам інституту ім. М. Бойчука. Ця виставка присвячена 55–літтю художника та 30–літтю його творчої діяльності.

Галерея «Мистецька збірка»

Експозиція триває з 9 червня по 4 липня

 

ФЕСТИВАЛІ

Європейське кіно

З 10 по 17 червня у Києві (з 17 по 23 червня у Львові) відбудеться другий кінопоказ європейських фільмів. Цього разу в програмі представлені 22 фільми з різних країн Європи, зокрема й один український — «Мелодія для шарманки» Кіри Муратової. Найгучнішою прем’єрою фестивалю буде стрічка «Стати Джоном Ленноном» (Nowhere Boy), Велика Британія, від художниці Сем Тейлор Вуд (минулого року її проект можна було споглядати в PinchukArtCentre) — байопік, номінований на премію BAFTA та лауреат British Independent Film Award. Також варто сходити на іспанський фільм «Каміно» (реж. Хав’єр Фессер, лауреат премії «Гойя»), італійський — «Підніми голову» (реж. Алессандро Анджеліні, відзнака Римського МКФ), британський — «5 хвилин раю» (реж. Олівер Хіршбігель, нагорода Санденського фестивалю), шведський — «Незабутні миті» (реж. Ян Троель, номінація на «Оскар» як найкращий іноземний фільм) та турецький фільм «Моммо» (реж. Аталай Ташдікен, лауреат ІІ Київського МКФ).

Усі фільми демонструються мовою оригіналу з англійськими та українськими субтитрами. Локації фестивалю — кінотеатри «Київ» та «Кінопанорама».

 

КОНЦЕРТИ

11 червня

Національна філармонія України
Абонемент № 10 — «Симфонічна музика». До 170–річчя від дня народження Петра Ілліча Чайковського
Національний будинок органної та камерної музики

Міжнародний фестиваль диригентів «Київ–2010», концерт другий. У програмі: Гріг, Елгар, Сібеліус, Барбер, Бородін, Чайковський, 19:30

12 червня

Національна філармонія України
«Усі симфонії Моцарта». Цикл Романа Кофмана

18 червня

Петро Наліч, Центр культури та мистецтв НАУ, 19.00
Квитки — 150—300 грн.

 

КЛУБИ

«Токіо» & «Друга Ріка»
11 червня, Arena concert plaza (вул. Басейна, 2а), 20.00
Вхід — 150 грн.

DeepestBlue (MatiSchwarz&Kevin McGuire)
12 червня, Crystal Hall (Дніпровський спуск, 1), 23.00
Вхід — 100 грн.

Rolling Stone Party
13 червня, Crystal Hall (Дніпровський спуск, 1), 23.00
Вхід — 50 грн.

Symfonamia, «Моноліт»
16 червня, клуб «Бінго» (просп. Перемоги, 112), 20.00
Вхід — 50 грн.