П’ять днів із дамами й королями

09.06.2010

Професійний ірландський картяр Філ Лок встановив новий світовий рекорд тривалості безперервної гри в покер — майже п’ять діб. Досягнення, яке мають занести до Книги рекордів Гіннесса, було зафіксовано в столиці грального бізнесу США — Лас–Вегасі — позавчора о сьомій ранку. До цього моменту Лок провів за ігровим столом 115 годин.

За правилами, претендент на рекорд мав право чергувати гру із 5–хвилинними перервами щогодини. Регламент дозволяв «накопичити» із цих маленьких пауз один тривалий перепочинок, чим гравець і скористався, задрімавши на півгодини.

Підвівшись із–за столу через п’ять діб блефування та збирання каре і фул–хаусів, 37–річний ірландець зізнався, що почувається добре, проте не хоче продовжувати експеримент і шкодити своєму здоров’ю. За весь цей час Лок не приймав ніяких стимуляторів і не пив кави. Згодом на «Твіттері» Філ написав, що втратив близько 2,5 кг ваги.

Як повідомляє агенція AFP, за грою Лока по інтернету стежили понад 130 тисяч любителів покеру з усього світу. За 115 годин «наруги» Філ заробив 6766 доларів, половину з яких обіцяє віддати на благодійність.

Попередній рекорд тривалості безперервної гри в покер належав Полу Цимблеру з Лондона, який провів за столом понад 78 годин. Щоправда, його визнавали тільки в покер–колах і не внесли до Книги Гіннесса. Тож офіційним рекордсменом у цій справі був американець Леррі Ольмстед — він грав 72 години і 2 хвилини.