ХРОНІКА

09.06.2010

Бокс

Після трьох днів чемпіонату Європи в Москві боротьбу продовжили семеро з десяти українців, які вже виходили на ринг. Позавчора ввечері у своєму другому бою миколаївець Олександр Ключко (категорія до 64 кг) не без проблем впорався із французом Саміром Махрухом — 10:8. А от Дмитро Буленков із Херсона (60 кг) на другій стадії розгромно програв ірландцеві Еріку Доновану — 2:10. Натомість із перемоги стартував полтавець Денис Пояцика (91 кг), який змусив азербайджанця Рашада Абдуллаєва викинути білий прапор уже в другому раунді.

Учора надвечір у 1/4 фіналу билися за потрапляння на п’єдестал двоє наших. До 69 кг: Тарас Шелестюк — Джон Джойс (Ірландія) — 9:1. До 75 кг: Сергій Дерев’янченко — Даррен О’Нілл (Ірландія) — 6:7 (вирішальне очко набране суперником за 2 секунди до фінального гонгу).

Теніс

Готуючись до Уїмблдону, майстри ракетки переходять на трав’яне покриття. Невдало це вийшло в українця Іллі Марченка. У першому колі турніру АТР в Лондоні з призовим фондом 714 тис. євро він поступився росіянину Ігорю Куніцину — 6:1, 4:6, 3:6.

На змаганнях АТР у Галле (Німеччина, 750 тис. євро) Сергій Бубка програв у другому раунді кваліфікації представникові Росії Михайлові Ледовських — 7:6, 3:6, 6:7. Сергій Стаховський заявився тут лише в парному розряді, де разом із росіянином Михайлом Южним у стартовому матчі здолав дует Кольманн/Ніємінен (Німеччина/Фінляндія, 4) — 1:6, 7:6, 10:5.

* * *

На турнірі WTA в Бірмінгемі (Англія, 220 тис. дол.) українка Ольга Савчук у першому ж кваліфікаційному колі не встояла перед американкою Елісон Ріске — 4:6, 5:7.

Легка атлетика

Одразу четверо українців стали призерами міжнародних змагань у Європі. У німецькому Баунаталі донеччанка Ольга Саладуха, повернувшись у спорт після народження дитини, перемогла у стрибках у довжину із непоганим результатом 14,49 м. Стрибунові у висоту з Херсона Андрієві Проценку для першого місця вистачило скромних 220 см.

В іншому німецькому місті, Бад–Лангензальці, запоріжанка Вікторія Рибалко стала другою в стрибках у довжину (6,73 м).

На турнірі зі стрибків із жердиною, організованому на вулицях угорської Бекешчаби, донеччанин Максим Мазурик переміг, підкоривши 5,65 м.

Хокей

Сьомим гравцем, який уклав контракт із новоствореним київським «Будівельником», став капітан збірної України Вадим Шахрайчук. У минулому сезоні 36–річний центрфорвард виступав за нижньогородське «Торпедо».

Футбол

Товариські матчі. Танзанія — Бразилія — 1:5, «Платінус старз» (ПАР) — Англія — 0:3.

* * *

З’ясувався суперник збірної України у контрольному матчі 17 листопада: підопічні Мирона Маркевича зіграють у Женеві зі Швейцарією.

Нагадаємо, 11 серпня українці в Донецьку проведуть спаринг із Голландією, 4 вересня — у Варшаві з Польщею, 12 жовтня — вдома з Аргентиною. Суперник на 7 вересня ще не відомий.