ОК чи не ОК?

08.06.2010

У нинішні дні неможливо уявити прогресивного політичного діяча, який не користувався б сучасними технологіями. Для того щоб зберігати імідж і розширювати підтримку, політики інтенсивно занурюються в інтернет: проводять конференції в прямому режимі, ведуть інтернет–блоги, не кажучи вже про те, що майже всі політики із «вищої ліги» мають персональні сайти. Але в інтернеті легко й стати жертвою фальсифікацій. Так, на платформі «Живого журналу» було зареєстровано фальшивий щоденник Валентина Наливайченка. Невідома особа видавала себе за лідера руху «Оновлення країни».

«Цей щоденник створений невідомими людьми, які не мали повноважень на використання імені та фотозображень Наливайченка, а також на розміщення повідомлень від його імені та від імені «Оновлення країни», — заявив громадський рух. — Звертаємо увагу користувачів інтернету та представників ЗМІ на те, що у випадку створення блогу Валентина Наливайченка буде обов’язково повідомлено офіційно прес–службою».

Рух «Оновлення країни» звернувся до служб «Живого журналу», аби вони «прикрили» інтернет–блог самозванця.

Додамо, що «Живим журналом» користується багато українських політиків. Найбільше курйозів було пов’язано зі сторінками Арсенія Яценюка, які плодилися, наче гриби. Один зі щоденників зрештою був названий справжнім, але невдовзі прес–служба зреклася й тієї сторінки.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Лідер руху «Оновлення країни» Валентин Наливайченко почав поїздки по Україні. Перебуваючи у Кіровограді, він заявив, що кошти дер­жавного бюджету, призначені на збільшення фінансування органів влади, слід направити на фінансування програм із допомоги дітям–інвалідам. Наливайченко відвідав дитячий садок № 67 зі спеціалізованою групою для дітей із ДЦП. Садку не вистачає грошей для капітального ремонту в приміщенні групи, нема коштів для забезпечення інвентарем. «Проблеми цього садочка типові для всієї України, — заявив Наливайченко. — На тлі таких проблем парламент збільшив фінансування органів влади на 15—20 відсотків. Це неприпустимо». Наливайченко закликав органи регіональної та міської влади прийняти програму соціальної реабілітації дітей, хворих на ДЦП, та створити обласний центр соціальної реабілітації дітей з особливими потребами. Ініціатива «Оновлення країни» подарувала садочкові масажне ліжко та іграшки.