Леді й вовчак

08.06.2010
Леді й вовчак

Одна з найпопулярніших поп–зірок сучасності, епатажна Леді Гага, страждає на серйозну хворобу — червоний вовчак. Це автоімунне захворювання сполучної тканини, що вражає низку органів та систем і може призвести до летальних наслідків. Вовчак виникає внаслідок порушення імунологічних процесів, коли вироблені організмом антитіла, замість убивати чужорідні для нього клітини, пошкоджують ДНК власних, здорових, клітин.

Виявляється, від цієї невиліковної хвороби свого часу померла рідна тітка співачки, якій було всього 19 років. Оскільки вовчак може передаватися генетично, Стефані Джерманотта (таким є справжнє ім’я Леді Гаги) вирішила на всяк випадок здати відповідні аналізи. І виявилося, що непокоїлася вона недарма: тести виявилися позитивними.

«Поки що хвороба не прогресує, але я повинна ретельно стежити за своїм здоров’ям, — розповіла виконавиця в інтерв’ю Ларрі Кінгу. — Якщо я не проходитиму планові обстеження і не виконуватиму приписи лікарів, хвороба дасть про себе знати. А поки що я не відчуваю жодних симптомів».

Останнім часом співачка нерідко скаржилася на посилене серцебиття, проблеми з диханням і надмірну стомлюваність, а все це якраз і може бути симптомами вовчака. Проте своїх прихильників Леді Гага закликає не хвилюватися, адже в арсеналі сучасної медицини не бракує засобів для того, щоб хворі на вовчак жили довго й почувалися майже здоровими.