ХРОНІКА

02.06.2010

Теніс

Українки Олена й Катерина Бондаренко подолали третє коло відкритого чемпіонату Франції в парному розряді. У понеділок їхні суперниці, сіяні четвертими росіянка Надія Петрова й австралійка Саманта Стосур, відмовилися продовжувати матч за рахунку 6:1, 1:0 на користь наших. Учора ввечері в зустрічі 1/4 фіналу сестри грали з чесько–словенським дуетом Пешке/Среботнік (12).

До здачі цього номера «УМ» до друку встигли закінчитися два жіночі чвертьфінали: Ск’явоне (Італія, 17) — Возняцьки (Данія, 3) — 6:2, 6:3; Дементьєва (Росія, 5) — Петрова (Росія, 19) — 2:6, 6:2, 6:0.

Фехтування

Дві срібні медалі здобули українські шаблістки на престижному турнірі серії Гран–прі в китайському Тяньцзині. Обидва рази зійти на найвищу сходинку нашим завадили представниці США. У командних змаганнях американки перемогли «синьо–жовтих» у фіналі з рахунком уколів 45:40, а в особистій вирішальній сутичці Меріел Загуніс здолала Ольгу Харлан — 15:13.

Академічне веслування

На першому етапі Кубка світу, що відбувся на словенському озері Блед, українська четвірка парна у складі Яни Дементьєвої, Анастасії Коженкової, Тетяни Колесникової та Катерини Тарасенко посіла друге місце. Наші чемпіонки світу та Європи програли британкам майже три секунди.

Хокей

На виконкомі Федерації хокею Білорусі, що підбив підсумки минулого сезону, найкращим нападником екстраліги назвали українця Олександра Матерухіна з мінської «Юності», а найкращим тренером — його наставника в клубі та національній збірній України Михайла Захарова.

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. Фінал (другий матч). «Чикаго» — «Філадельфія» — 2:1 (0:0, 2:0, 0:1). Серія до чотирьох перемог — 2:0.

Футбол

Позавчора португальський тренер Жозе Моуріньйо підписав чотирирічний контракт із «Реалом». За даними іспанських ЗМІ, найуспішніший наставник у Європі в ХХІ ст. отримуватиме в мадридському клубі 10 млн. євро на рік, хоча в «Інтері» йому пропонували 12 млн. Але Моуріньйо погодився перейти до нового великого клубу, аби втілити з ним «новий виклик».