Піца на кістках

26.05.2010

Знамениту неаполітанську піцу дедалі частіше готують із використанням... поховальних трун. Неаполю бракувало ще тільки «піци з небіжчиком», щоб зовсім втратити своє обличчя перед очима Італії та світу, обурюється газета «Джорнале».

Ні, тріски з домовин не додають у піцу «для гостроти смаку». Гроби використовують для спалювання в печах, де готують славнозвісну італійську страву.

Неаполітанська прокуратура вже оголосила війну цьому прецеденту. Карабінери почали акцію, під час якої відвідують невеликі піцерії та ресторани. Імовірно, саме власники малих родинних бізнесів використовують «гробову» деревину задля економії коштів на нормальні дрова.

Про те, що могили на неаполітанських цвинтарях пап­люжать і розкрадають, відомо віддавна. Лише впродовж минулого року на кладовищах міста поцупили п’ять тисяч ваз для квітів. Але поліція ніколи раніше не цікавилася долею викрадених трун. Тож тепер ретельно перевірить усі 12 неаполітанських кладовищ.

Газета «Джорнале» повідомляє, що на викраденні гробів і переробці їх на дрова для пекарень спеціалізується одна з місцевих банд.

Нагадаємо, що Євросоюз недавно визнав неаполітанську піцу національною спадщиною Італії і взяв її під особи­стий захист від підробок. Дійсно, ТАКУ піцу важко підробити будь–де.