Білявка в ролі білявки

19.05.2010
Білявка в ролі білявки

Наомі Уоттс — чим не секс–символ?

Після успіху історичної драми «Як боягузливий Роберт Форд убив Джессі Джеймса», головну роль у якій зіграв Бред Пітт, новозеландський режисер Ендрю Домінік замахнувся на ще більш амбіційний проект: екранізацію історії Мерилін Монро. Постать секс–символа ХХ сторіччя завжди приваблювала кіношників, але не кожен фільм про легендарну Мерилін запам’ятовується глядачам. Домінік переконаний, що в його випадку все буде інакше. Адже на головну роль він запросив справді талановиту актрису — зірку «Дзвінка», «21 грама», «Кінг–Конга» та «Розмальованої вуалі» Наомі Уоттс.

Щоправда, Наомі, при всіх її перевагах, складно назвати секс–символом — вона занадто «м’яка» й інтелігентна. Але талант є талант — режисер не сумнівається, що для білявки Уоттс перевтілитися в білявку Монро буде заввиграшки. А зовнішні дані організувати просто.

Сценарій стрічки «Блон­динка» Домінік написав сам. «Чому Ме­рилін Монро — головна ікона ХХ сторіччя? Для чоловіків вона — об’єкт сек­суального бажання, для жінок — утілення всіх несправедливостей, які з ними чинять, вона їхня сестра, «попелюшка», приречена жити серед попелу, — так оригінально Домінік пояснює вибір головного персонажа. — Я хочу розповісти історію Норми Джин, зробивши її центральною героїнею казки про сироту, яка опинилася в джунглях Голлівуду і стала символом свого часу».