НОВИНИ ПЛЮС

15.05.2010

Відділ кадрів

Кабінет Міністрів звільнив Ганну Чміль із посади голови Державної служби кінематографії згідно з її заявою та виходом на пенсію.

Ганна Чміль була одним із найбільших поборників українського дубляжу іноземних фільмів.

Позиція МЗС

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявив, що офіційний Київ активізує участь у роботі СНД, але не має наміру ставати повноправним членом Співдружності Незалежних Держав («для активізації участі України в СНД цілком достатньо і того статусу, який ми маємо сьогодні»). Також, за словами глави МЗС, Україна не буде визнавати незалежність Абхазії і Південної Осетії.

Партактив

Партія «Єдиний центр» не входитиме до Комітету захисту України. «ЄЦ» «розцінює його (комітет) лише як майданчик для повернення до влади цілком певних політиків і тому не може приєднатися до ініціативи, декларовані наміри якої явно розходяться зі справжніми цілями», — йдеться у заяві партії Віктора Балоги. «Ми також бачимо ризик того, що діяльність комітету здатна поглибити поділ країни на Захід і Схід замість зміцнення єдності України», — додає «ЄЦ». «Балогівці» декларують «готовність підтримати конкретні зусилля керівництва країни, які гарантуватимуть непорушність суверенітету України, подальші демократичні перетворення і реформування економіки».