ЦИТАТИ ТИЖНЯ

07.05.2010

Нестор Шуфрич,
міністр із надзвичайних ситуацій
— про очікування владою нових протестних акцій опозиції:

— Ті, хто дозволив собі кидати в сесійній залі [Верховної Ради] димові шашки, завтра дозволять собі кинути ручну гранату.

(«Коммєрсант–Україна»)

 

Геннадій Москаль,
народний депутат від «НУНС»
— про чутки щодо бійки за участю міністра Цушка в Міністерстві економіки:

— Україна — не Америка. Коли у США розпускають руки, то по відношенню до секретарок і взагалі гарних жінок, тобто з любов’ю. А в Україні «розпустити руки» — значить влаштувати бійку, набити пику. Люмпени зараз правлять Україною і серед них склалася традиція рукоприкладства… Згадайте Цушка на чолі МВС — його лексикон складався з такої блатної лексики, нецензурних слів і сленгів, яких не розуміли навіть працівники міліції. А бійки за участю Шуфрича? Як він може очолювати МНС, якщо він сам — стихійне лихо?

(сайт «Народної самооборони»)

 

Микола Азаров,
Прем’єр–міністр України
— про організацію на базі Спілки письменників за підтримки Юлії Тимошенко опозиційного Національного комітету порятунку України:

— Розуміючи зміни для нашої держави після відновлення співробітництва з Росією, відчуваючи, що вона втрачає ґрунт під ногами, так звана опозиція вдалася до звичних для неї брехні, провокацій, істеричних стогонів, безглуздих комітетів порятунку.

(УНІАН)

 

Микола Томенко,
заступник Голови Верховної Ради від БЮТ
— про висловлювання глави уряду Криму Василя Джарти стосовно того, ніби Севастополь не є українським містом:

— На заяву повинні одразу реагувати як мінімум Президент України, який рекомендував призначити Джарти керівником уряду Криму, а як максимум — правоохоронні органи. Адже це пряме порушення ст. 2 Конституції України, яка передбачає, що «територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною»... Якщо допустити, що урядовець робив таку заяву, виходячи з того, що у Севастополі розмовляють російською мовою, (…) то тоді я не здивуюся, що найближчим часом хтось із нинішніх посадовців заявить, що Макіївка або Донецьк також є російськими містами.

(УНІАН)

 

Олексій Івченко,
екс–голова «Нафтогазу України», лідер КУНу
— про стосунки України та Росії у газовій сфері:

— У нормальному цивілізованому ринковому світі перед таким споживачем, як Україна, на колінах мають усі стояти, включаючи Росію. Ми — ринок, а не вони! Але через те, що Україна веде неправильну енергетичну політику, Росія постійно заявляє, що основне — газ. Та пали в трубу свій ресурс, якщо ми відмовимось від твого газу!

(«Главком»)