ХРОНІКА

30.04.2010

Бокс

Чоловіча збірна України в товариській зустрічі в Чернівцях перемогла команду Франції з рахунком 6:4. Завершальний бій виграв олімпійський чемпіон Василь Ломаченко (вага — до 60 кг). Попередні протистояння опоненти двічі завершували внічию.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. 1/4 фіналу. «Говерла» — «Будівельник» — 84:89 (серія до трьох перемог — 0:3), «Одеса» — «Київ» — 101:76 (1:2), «Азовмаш» — «Кривбас–баскет» — 76:58 (2:1).

* * *

НБА. «Плей–оф». 1/8 фіналу. «Денвер» — «Юта» — 116:102 (Фесенко «Ю» — 20 хв., 3 очки + 6 підбир., 3 фоли, «–7»). Серія до чотирьох перемог — 2:3.

Гандбол

Українська чоловіча суперліга. Перенесений матч. «Шахтар–академія» — «Динамо» — 25:31.

Футбол

Віце–президент ФФУ Володимир Лашкул повідомив, що 12 жовтня збірна України проведе вдома контрольний матч із командою Аргентини. Обійдеться це нашій стороні в 1,5 млн. дол. Чотирма днями раніше підопічні Мирона Маркевича зіграють із Канадою.

* * *

У новому рейтингу ФІФА збірна України піднялася з 26–го на 25–те місце. На вершині таблиці бразильці потіснили іспанців, а Португалія посунула з третьої позиції Голландію.

* * *

Віце–президент ФФУ Сергій Стороженко на прес–конференції в Харкові заявив, що федерація планує перевести «Металіст» і «Карпати» до першої ліги за організацію договірного матчу навесні 2008 року. Проте поки що офіційного підтвердження цих слів немає.

* * *

Дружина півзахисника української збірної Анатолія Тимощука народила двох доньок. Нагадаємо, що саме через вагітність Надії гравець «Баварії» не поїхав із командою на матч Ліги чемпіонів до Ліона.

Теніс

Донеччанка Ольга Савчук вибула з ґрунтового турніру WTA в Марокко, програвши в другому колі румунці Халеп — 3:6, 1:6.

На цій же стадії змагань серії «челленджер» у Тунісі українець Ілля Марченко поступився бельгійцеві Влігену — 6:3, 6:7, 6:7.

Шахи

Чемпіон світу Віші Ананд переміг білими фігурами болгарина Веселіна Топалова в четвертій партії матчу за світову шахову корону в Софії. Таким чином, рахунок став 2,5:1,5 — на користь індійця.

Спортивна гімнастика

Позавчора в Бірмінгемі стартував чемпіонат Європи серед жінок. На відміну від чоловічої збірної України, яка не дісталася Англії тиждень тому через проблеми з авіасполученням, наші дівчата прибули на місце змагань. Серед дорослих виступатимуть Яна Дем’янчук, Валентина Голенкова, Наталія Кононенко, Ангеліна Кисла, Аліна Фоменко.