Убити гру

30.04.2010
Убити гру

«Інтер» вистояв перед тиском «Барселони». (Фото Рейтер.)

Жозе Моуріньйо, наче збожеволівши, бігав по полю славетного «Камп Ноу», а невдоволений воротар «Барселони» Віктор Вальдес намагався перервати непристойний, на його думку, вияв емоцій екзальтованим наставником «Інтера». Такими були останні кадри трансляції драматичного повторного двобою Ліги чемпіонів між грандами європейського футболу. Уже поза «картинкою» залишилося, як італійські гравці продовжували святкування, а безжальні робітники стадіону включили полив газону. Утім, думається, фонтани швидше порадували гостей, ніж засмутили.

У цій дуелі зійшлося стільки підводних течій, що історії на папері виглядали цікавіше за події на полі. Тут протистояння і колишніх гравців обох клубів (Ібрагімович і Максвелл проти Ето’О й Мотти), і аргентинців по обидва боки барикади — зокрема, братів Габріеля й Дієго Міліто. Можна ще згадати, що свій тренерський шлях Моуріньйо починав у Каталонії помічником ван Галя, з яким він тепер зійдеться у фіналі Суперліги в Мадриді.

Сама ж гра більше нагадувала те, що прийнято називати «антифутболом». Чемпіони Італії окопалися на своїй половині поля і з усіх сил намагалися втримати здобуту вдома перевагу. За весь матч гості володіли м’ячем усього 25 відсотків часу й завдали лише одного пострілу в бік воріт Віктора Вальдеса — удар Ківу був більше схожий на жарт. «Барса» ж тривалий час безуспішно билася об цю стіну, навіть попри те, що «Інтер» залишився в меншості після нестриманості Тьяго Мотти.

М’яч захисника Піке, ефектно забитий каталонцем незадовго до фінального свистка, подарував майже 100 тисячам уболівальників надію. Але суддя її відібрав, не зарахувавши другий гол, від Педро, оскільки перед цим «снаряд» випадково влучив у руку Туре.

Попри невдачу, камерунець Ето’О заявив, що «Барса» — найкраща команда світу, хоча й віддав належне таланту Моуріньйо. «Переможець завжди правий. Я ж пишаюся, що ми старалися й билися до останнього», — твердив Пеп Гвардіола.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу (повторний матч)

«Барселона» (Іспанія) — «Інтер» (Італія) — 1:0 (перша гра — 1:3).

Гол: Піке, 84

«Барселона»: Вальдес, Алвес, Піке, Г. Міліто (Максвелл, 46), Туре, Чаві, Ібрагімович (Кркич, 63), Мессі, Кейта, Бускетс (Жефрен, 63), Педро

«Інтер»: Сезар, Дзанетті, Лусіо, Самуель, Мотта, Снайдер (Мунтарі, 66), Майкон, Ківу, Камб’яссо, Д. Міліто (Кордоба, 81), Ето’О (Маріга, 86)

Попередження: Педро, 27 — Мотта, 10; Сезар, 34; Ківу, 43; Мунтарі, 82; Лусіо, 82

Вилучення: Мотта, 28 («І»)

Суддя — де Блекер (Бельгія)

Барселона, стадіон «Камп Ноу», 96000 глядачів.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Франція. Ліга 1. Перенесений матч. «Валансьєн» — «Бордо» — 2:0.

Росія. Прем’єр–ліга. Перенесений матч. ЦСКА — «Зеніт» — 0:2.