«Сто тисяч» на новий лад

27.04.2010

«Везе ж деяким!» — кажемо ми заздрісно, коли дізнаємося про багатотисячні лотерейні джекпоти. Але, виявляється, мало тримати в руках білет миттєвої лотереї з виграшною комбінацією. Треба ще примудритися не викинути це щастя у смітник.

Через таку неуважність досі рве на собі волосся співробітник британської пошти Кемал Келікканат. Він просто неправильно зрозумів правила гри.

Як повідомляє газета «Шеффілд стар», 38–річний Келікканат купував білети лотереї «Камелот» постійно. Цього разу, стерши захисний шар, листоноша побачив тричі повторюваний напис «100 тисяч фунтів». Проте написи розташовувалися не в одну лінію, тож Кемал подумав, що знову нічого не виграв і пожбурив квиток у сміттєвий бак.

«Коли я дізнався, що викинув насправді виграшну картку, відчув запаморочення і впав на коліна. Це було схоже на удар по голові. Я процвиндрив 100 тисяч фунтів стерлінгів!» — згадує Келікканат. Він намагався знайти білет — поліз у той контейнер на вулиці, звернувся до двірників... Але невдасі пояснили, що непотріб уже на сміттєпереробному заводі.

Кемал спромігся відновити номер виграшного квитка і звернувся до «Камелота», сподіваючись отримати приз, проте в лотерейній фірмі йому відмовили.

Поштар бідкається ще й через те, що, можливо, вже не раз втрачав виграш таким чином. Адже він купує лотерейні квитки впродовж шести років, і лише тепер збагнув, яка комбінація є щасливою.

Келікканат каже, що гратиме в лотерею й далі, але буде уважнішим.