ЦИТАТИ ТИЖНЯ

23.04.2010

Віктор Янукович,
Президент України
— про глибину кризи в українській економіці:

— Ми дуже сильно постраждали — як кажуть, упали головою вниз.

(УНІАН)

 

Анатолій Гриценко,
голова Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони («НУНС»)
— про свою моральну оцінку домовленостей Януковича і Медведєва щодо газу і флоту:

— Це зрада України. Вчинена не ким–небудь, а вищою посадовою особою держави. За скидку в ціні на газ Янукович перетворює Україну із суверенної держави в Південно–Західний територіальний округ Росії... Обраний на посаду Президента хоча й голосами переважно Південно–Східної України, але все ж — України, відтепер Янукович сам позбавив себе права називатися главою Української держави. Префект російського територіального округу — він і є префект...

(УНІАН)

 

Микола Томенко,
заступник Голови Верховної Ради від БЮТ
— про час підписання угоди Медведєва–Януковича:

— Для мене як історика цікаві і симптоматичні історичні аналогії. Цей «пакт Януковича–Медведєва» був підписаний між днями народження Гітлера й Леніна та напередодні дня зруйнування Запорозької Січі, яке відкинуло розвиток української державності на довгий період.

(прес–служба ВР)

 

Анатолій Матвієнко,
народний депутат від «НУНС»
— про перебігання «помаранчевих» депутатів до правлячої коаліції:

— Цей процес не буде довготривалим. Перебіжчики прийдуть назад, тому що владна бочка зверху залита медом, а нижче — дьоготь. От коли вони доберуться до цього дьогтю, і почнуть тікати звідти.

(«День»)

 

Григорій Суркіс,
президент Федерації футболу України
— про свій конфлікт із власником ФК «Шахтар» Рінатом Ахметовим:

— Мені кажуть, що я схуд від печалі, від того, що з Ахметовим перестав обніматися. Тільки не забудьте моє слово: якщо «Шахтар» виграє чемпіонат — буде Рінат Леонідович зі мною і з Ігорем (президентом «Динамо») цілуватися. А я не схуд, я просто набрав хорошу форму — в тренажерному залі успішно спалюю негативну енергію, яка накопичується.

(«Дзеркало тижня»)