ХРОНІКА

23.04.2010

Хокей

Чемпіонат світу. Дивізіон ІА (Тілбург). Матч 3–го туру. Україна — Сербія — 15:2 (1:1, 6:0, 8:1; Срюбко, 14; Матерухін, 22, 24, 45 (більш.); Толкунов, 24 (більш.); Шахрайчук, 27, 30; Тимченко, 34; Матвійчук, 43, 59; Касянчук, 47, 47; Наваренко, 50 (більш.); Варламов, 56; Міхнов, 57 — Сретович, 8; Янкович, 53; ворота захищав Селіверстов; кидки — 50:20).

* * *

Позавчора за адресою www.budivelnik.org почав працювати офіційний сайт новоствореного ХК «Будівельник» (Київ) — клубу, що наступного сезону представлятиме Україну в Континентальній хокейній лізі. Поки що на сайті (цілком російськомовному) немає інформації про жодного майбутнього гравця команди, але повідомляється, що генеральним менеджером призначено росіянина Олега Купріянова. Останні 19 років цей фахівець працював у магнітогорському «Металурзі». Віце–президентом клубу став колишній захисник В’ячеслав Завальнюк, який останнім часом виконував обов’язки генерального менеджера «Сокола» і збірної України, а також віце–президента ФХУ.

Теніс

Матч «плей–оф» Кубка федерації між збірними України й Австралії відбудеться, як і було заплановано, в найближчі вихідні в Харкові. Через проблеми з авіаперельотами гості прибули на місце баталій не в понеділок, як збиралися, а лише в середу. Капітан нашої команди Володимир Богданов повідомив, що планує поставити на парну зустріч 17–річних дебютанток — сестер Надію й Людмилу Кіченок. Крім них, за «синьо–жовтих» зіграють Олена Бондаренко й Марія Коритцева. Катерина Бондаренко не зможе допомогти партнеркам через травму.

* * *

Українець Сергій Стаховський не зміг дограти поєдинок другого кола ґрунтового турніру AТР у Барселоні проти Хуана Ферреро через ушкодження м’яза ноги. За рахунку 6:3, 4:2 на користь іспанця — сьомого номера посіву — киянин знявся зі змагань.

Баскетбол

Форвард збірної України Сергій Ліщук, який минулої неділі став володарем Єврокубка в лавах «Валенсії», продовжив контракт з іспанським клубом ще на два роки.