План по «плану»

22.04.2010

У Делі–Сіті, південному передмісті Сан–Франциско, позавчора відбулася перша у США виставка, присвячена курінню марихуани. Як повідомляє агенція ЮПІ, захід спричинив навалу відвідувачів — його відвідали близько 15 тисяч осіб.

Як пояснив організатор Боб Кацман, сенсом акції є боротьба за легалізацію публічного (!) вживання «трави» в медичних цілях. «Ми зібралися тут, щоб поговорити про зміну деяких законів, але не для того, щоб порушувати закон», — підкреслив Кацман.

Каліфорнія є одним із 15 американських штатів, у яких дозволено курити коноплі в медичних цілях. Однак чинне законодавство забороняє вживати марихуану в публічних місцях, а також у присутності дітей.

Відвідувачі виставки, які страждають на ті чи інші захворювання, могли самі покурити марихуану. У рамках заходу всі охочі мали змогу ознайомитися із пристроями для вживання канабісу та різними продуктами з цієї рослини, обговорити способи вирощування індійських конопель у домашніх умовах, подискутувати про перспективи референдуму щодо легалізації «драпу» в рекреаційних цілях.

Каліфорнійські лікарі виписують марихуану пацієнтам, що мають проблеми зі здоров’ям, у тому числі хворим на рак, а також людям із депресією, безсонням тощо.