Лотерея «3 з 57»

22.04.2010
Лотерея «3 з 57»

За 775 днів до старту Євро–2012 директор оргкомітету турніру в Україні Маркіян Лубківський вирішив прозвітувати про перебіг підготовки до цієї грандіозної події. На жаль, сказати щось суттєве про безпосередню роботу свого комітету йому наразі нічого. Тож пан Маркіян, який зберіг посаду в комітеті і після зміни уряду, на вчорашній зустрічі з журналістами виконував свого роду дипломатичну місію. Колишній речник МЗС повторив слова президента УЄФА Мішеля Платіні: «Україна в особі нової влади отримала короткотерміновий мандат довіри й повинна семимильними кроками надолужити відставання від графіку». Лубківський із сумом констатував, що на нашій території із 57 об’єктів, запланованих до наступної континентальної першості, готовими можна вважати лише три: стадіони в Донецьку, Харкові та один із двох терміналів бориспільського аеропорту.

Маркіян Лубківський вірить, що завдяки зусиллям нової влади УЄФА не скористається своїм «планом Б», згідно з яким в Україні чемпіонат Європи прийматимуть лише два міста.

«Я цілком підтримую намагання уряду, який залучає до керівництва структурами спортивної інфраструктури іноземців. Для України як новачка в організації таких проектів досвід міжнародних фахівців буде неоціненним», — сказав Лубківський, коментуючи указ Президента Януковича про введення в український комітет із підготовки Євро–2012 представника УЄФА Мартіна Каллена. Наш молодий функціонер сподівається, що професіонали з–за кордону зможуть попрацювати і на львівському стадіоні, який він назвав «ахіллесовою п’ятою» всього проекту.

Хай там як, але львів’янин із оптимізмом дивиться вперед. «У червні місяці ми плануємо розбити в чотирьох українських містах клумби з символом Євро–2012», — Лубківський у такий спосіб хоче нагадати українцям, що до старту Євро залишиться рівно два роки.